Gezonde appel-kaneel mugcake
Ontbijt – ? 10 min – ? 1 personen
Ontbijten met cake op een gezonde manier, het klinkt als een muziek in de oren. Met deze gezonde appel-kaneel mugcake wordt dit werkelijkheid. Een mugcake is eigenlijk niets anders dan een cakeje dat je bakt in een mok (mug). Deze variant wordt gemaakt op basis van havermout, ei en een geraspte appel. Deze gezonde appel-kaneel mugcake is dan ook een goede en lekkere manier om jouw dag te starten! Dit is ook een erg lekker recept om een keer samen met je kind te maken en vervolgens op te eten. Want ook zij starten graag met een cakeje in de ochtend.
Benodigdheden
- Hakmolentje
- Groot kopje
- Magnetron
- Rasp
Ingrediënten
- 30 gram havermout
- 1 ei
- 1 appel
- 15 gram rozijnen
- 1 tl honing/agavesiroop
- Scheutje melk
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl kaneel
- Snufje zout
Bereidingswijze
- Maal de havermout met behulp van een hakmolentje tot havermeel. Je kunt voor dit recept ook direct havermeel gebruiken. Giet dit vervolgens in een ruime kom.
- Voeg de kaneel en het zout toe aan het havermeel en meng even goed door elkaar.
- Schil de appel, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Rasp de appel grof boven de kom met havermeel en meng het vervolgens goed door elkaar. Voeg 10 gram van de rozijnen toe.
- Kluts in een andere kom het ei samen met de melk en het vanille-extract. Voeg dit toe aan de kom met het havermeel en de geraspte appel en meng alles goed door elkaar.
- Giet het mengsel in een groot kopje en zet deze voor 3 tot 4 minuten in de magnetron op 750 watt. Houdt even goed in de gaten wanneer de gezonde appel-kaneel mugcake gaar is.
- Haal de mugcake uit de magnetron en garneer met nog een beetje extra kaneel en de overgebleven rozijnen.
- Geniet ervan!
Tip: geen fan van rozijnen? Deze kun je eenvoudig weglaten uit het recept.
Neem ook eens een kijkje bij de andere gezonde ontbijt recepten!