Golden spices havermoutpap
Ontbijt – ⏱ 15 min – ? 1 persoon
Op moment van schrijven, komt de herfst er alweer bijna aan. Dat is voor mij het moment dat ik vaker overga op een warm ontbijt of lunch. Zo kwam ik op het idee om deze golden spices havermoutpap te maken gevuld met mango en passievrucht. Door de toevoeging van de mango en de passievrucht, laat ik de zomer toch niet helemaal los! Heerlijke frisse smaken in combinatie met de warme havermoutpap, vind ik zelf echt top! Om deze gezonde havermoutpap extra lekker te maken, heb ik nog een handje zelfgemaakte granola toegevoegd!
Ingrediënten
Voor de havermoutpap
- 30 gram havermout
- 5 gram chiazaad
- 200 ml melk
- 1 passievrucht
- 80 gram mangostukjes (diepvries)
- 1 tl golden spice kruiden
- 1 klein handje (zelfgemaakte) granola
Bereidingswijze
- Zet een pannetje op laag vuur en verwarm hierin mangostukjes samen met de melk en de golden spices kruiden circa 5 minuten.
- Doe dan de havermout erbij samen met het chiazaad en verwarm het geheel nu nogmaals 5 minuten.
- Als je dan een havermoutpap structuur krijgt, schep je het in een kommetje.
- Snijd de passievrucht doormidden en schep het vruchtvlees eruit met een lepeltje en schep het op de havermout.
- Voeg tot slot een klein handje havermout toe.
- Geniet van je golden spices havermoutpap!
Kijk hier voor nog meer gezonde ontbijt recepten.