Granola ontbijttaartje met aardbei
Ontbijt – ? 10 min + 1 uur wachten – ? 2 personen
Iedereen zou wel willen ontbijten met taart toch? Het is alleen wel beter om dit op een verantwoorde manier te doen. Dan is dit recept voor een granola ontbijttaartje met aardbei perfect. Je bakt eerst het granola ontbijttaartje in de oven. Deze laat je even afkoelen en vervolgens kan je het vullen met Griekse yoghurt of kwark en daarna leg je er nog aardbeien op. Op die manier krijg je koolhydraten, eiwitten en fruit binnen bij je ontbijt. Perfecte start van de dag zou ik zeggen!
Benodigdheden
- 2 mini taartvormpjes van 10 cm
Ingrediënten
Voor het granola taartje
- 50 gram havermout
- 15 gram pompoenpitten
- 10 ml zonnebloemolie
- 15 gram honing
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
Toppings
- 4 el Griekse yoghurt / kwark
- 4 aardbeien
- 2 tl cacaonibs
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng alle ingrediënten voor de granola ontbijttaartjes door elkaar. Verdeel het mengsel over de 2 taartvormpjes en druk het goed aan met een theelepel.
- Bak de granola ontbijttaartjes in circa 15 minuten goudbruin in het midden van de oven. Laat de taartjes nu helemaal afkoelen in de vorm. Stort ze daarna heel voorzichtig op een bord. Doe dit wel voorzichtig want de vormpjes zijn niet heel stevig!
- Ontkroon de aardbeien en snijd in plakjes. Vul de afgekoelde granola ontbijttaartjes met de Griekse yoghurt en beleg met de gesneden aardbeien en de cacaonibs.
- Nu kun je gaan genieten van je granola ontbijttaartje met aardbei.
Kijk hier voor meer gezonde ontbijtrecepten!