Kwarkpannenkoekjes met fruitcompote

Kwarkpannenkoekjes met fruitcompote
Ontbijt – ? 15 min – ? 1 persoon

Als je mij zou mogen laten kiezen, dan zou ik ieder ochtend onbijten met pannenkoeken. Waar ik eerder al een recept voor deze bananenpannenkoeken deelde, heb ik vandaag een recept voor kwarkpannenkoekjes met fruitcompote. Deze kwarkpannenkoekjes zijn niet te zwaar op de maag en zijn perfect voor mensen die altijd kwark in de koelkast hebben staan. Ze zijn super makkelijk te maken en de fruitcompote zorgt voor een lekkere zoete smaak en zo voeg je ook meteen fruit toe aan je ontbijt!

Ingrediënten

Voor de kwarkpannenkoekjes

  • 80 gram (magere) kwark
  • 1 ei
  • 30 gram volkorenmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • Bakboter

Voor de fruitcompote

  • 100 gram zomerfruitmix (diepvries)
  • 1 appel
  • 1 tl kaneel

Garnering

  • 1 tl honing (optioneel)
  • Poedersuiker (optioneel)
Bereidingswijze
  • Begin met het maken van de fruitcompote. Schil hiervoor de appel en snijd in kleine stukjes. Doe de appelstukjes samen met de zomerfruitmix en de kaneel in een steelpan en verwarm op matig vuur voor circa 5-7 minuten.
  • Intussen kun je de kwarkpannenkoekjes maken. Klop hiervoor eerst de kwark los en voeg dan het ei toe. Klop dit er goed doorheen. Voeg dan het volkorenmeel, het bakpoeder en het zoet toe en meng dit er goed doorheen.
  • Verhit een beetje bakboter in een pan op middelmatig vuur en schep hierin beslag voor kleine kwarkpannenkoekjes. Afhankelijk van de grootte van je pan, kun je beslissen hoeveel pannenkoekjes je tegelijk bakt.
  • Je kunt de pannenkoekjes omdraaien als de bovenkant een beetje opdroogt. Dit duurt ongeveer 2 minuten per kant.
  • Leg de pannenkoekjes op een bord en serveer de fruitcompote erbij. Garneer eventueel met wat honing of poedersuiker als je dit lekker vindt.
  • Geniet van je kwarkpannenkoekjes met fruitcompote!

Bekijk hier voor meer ontbijt recepten!