Luchtige ricotta pannenkoekjes

Luchtige ricotta pannenkoekjes
Ontbijt – ? 20 min – ? 2 personen

Met deze super luchtige ricotta pannenkoekjes start je je dag op een wel hele lekkere manier. Maar ook als lunch, avondeten of toetje doen deze ricotta pannenkoekjes het erg goed! Ik heb ervoor gekozen om kleine pannenkoekjes te maken, zodat je ze echt op kunt stapelen! Als je liever grote pannenkoeken maakt, dan kan dat natuurlijk ook! Serveer de ricotta pannenkoekjes met wat poedersuiker en stroop en eventueel wat fruit en je hebt een heerlijke maaltijd!

Benodigdheden
  • Beslagkom
  • Garde
Ingredi├źnten

Voor de kwarkpannenkoekjes

  • 150 gram ricotta
  • 125 ml (magere) melk
  • 80 gram (volkoren)meel
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • Bakboter

Garnering

  • Poedersuiker
  • Stroop
  • Fruit
Bereidingswijze
  • Klop voor het pannenkoekenbeslag eerst de ricotta los en voeg dan het ei toe. Klop dit er goed doorheen. Voeg dan het volkorenmeel, het bakpoeder en het zout toe en meng dit er goed doorheen.
  • Voeg dan beetje bij beetje de melk toe, zodat je er een mooi glad beslag ontstaat.
  • Verhit een beetje bakboter in een pan op middelmatig vuur en schep hierin beslag voor kleine kwarkpannenkoekjes. Afhankelijk van de grootte van je pan, kun je beslissen hoeveel pannenkoekjes je tegelijk bakt.
  • Je kunt de pannenkoekjes omdraaien als de bovenkant een beetje opdroogt. Dit duurt ongeveer 2 minuten per kant.
  • Leg de pannenkoekjes op een bord en serveer eventueel met wat poedersuiker, stroop of vers fruit.
  • Geniet van je luchtige ricotta pannenkoekjes.

Bekijk hier voor meer ontbijt recepten!