Overnight Weetabix met appel

Overnight Weetabix met appel

De overnight Weetabix met appel is een variant op een eerder succesvol recept, namelijk de overnight Weetabix met speculoos. Weetabix is 100% volkorengranen en daarom wat mij betreft perfect om te gebruiken bij je ontbijt. De Weetabix meng je met wat melk, zodat het een zachte structuur krijgt. Door dit een nachtje in de koelkast te zetten, trekt de melk goed in de ontbijtgranen, waardoor het een nog fijnere structuur krijgt. Vervolgens kun je dit ontbijtje dan afmaken met dingen die jij lekker vindt! Deze keer ben ik gegaan voor magere kwark vanille en een gebakken appeltje!

Bereiding overnight Weetabix met appel

Dit is een echt mealprep ontbijtje. Je start namelijk met het maken van dit ontbijt al een avond van tevoren. Je mengt de Weetabix met de melk en strijkt dit glad. Hierop mag de magere kwark vanille en dan kan het geheel voor een nachtje de koelkast in. De volgende ochtend hoef je alleen nog de appel te bakken met de kaneel en honing en dit bovenop de kwark te leggen. Makkelijk nietwaar?

Ontbijtjes om mee te nemen

Kwam jij bij dit gerecht omdat je op zoek was naar ontbijtjes om ergens mee naartoe te nemen, bijvoorbeeld je werk? Dan heb ik hieronder nog een paar lekkere en gezonde ontbijtjes voor je:

Overnight Weetabix met appel

Ovenight Weetabix met appel

De ovenight Weetabix met speculoos was al een succes en daar maakte ik nu een heerlijke variant op met gebakken appel!
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Gang Ontbijt
Personen 1 persoon

Benodigdheden

  • 1 ovenschaaltje/weckpotje/kommetje

Ingrediënten
  

  • 2 Weetabix koekjes
  • 100 ml halfvolle melk
  • 150 gram magere kwark vanille
  • 1 appel
  • 1 tl honing
  • 1 tl kaneel
  • bakboter

Bereidingswijze

  • Leg de Weetabix koekjes op de bodem van het ovenschaaltje en schenk hierop de melk. Prak met een vork de Weetabix plat en strijk vervolgens glad (bijvoorbeeld met een lepel). Verdeel hierover de magere kwark vanille.
  • Dek het schaaltje af en zet voor één nacht in de koelkast.
  • Haal de volgende ochtend de overnight Weetabix uit de koelkast.
  • Schil de appel en snijd in blokjes. Meng met de kaneel. Verwarm een pan op middelhoog vuur en voeg een klein beetje bakboter toe. Doe de appeltjes in de pan en voeg ook de honing toe. Bak de appeltjes in circa 3 minuten goudbruin en zacht.
  • Verdeel de gebakken appel over je ovenschaaltje. Als je het lekker vindt, kun je eventueel nog wat extra honing toevoegen.
  • Geniet ervan!