Pepernoten baked oats met peer
Ontbijt – ? 5 min + 20 min oven – ⏱ 1 persoon
Als de pepernoten weer in de winkels liggen, dan moeten er natuurlijk ook lekkere dingen mee worden gemaakt. Naast vele bakrecepten, zijn ze ook perfect om te gebruiken voor een overheerlijk havermout ontbijt recept. Deze pepernoten baked oats maak je met slechts enkele ingrediënten en de bereidingstijd is maar 5 minuten. Wel moet je even 20 minuutjes geduld hebben, want het moet nog even in de oven. In de pepernoten baked oats met peer is speculoos verwerkt, die lekker smelt in de oven. Echt een heerlijke verrassing, zodra je een hapje neemt!
Benodigdheden
- Klein ovenschaaltje
Ingrediënten
- 40 gram havermout
- 80 ml melk
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 peer
- 1/2 tl vanille-extract
- 1/2 el speculoos
- Een paar pepernoten
- Bakboter om in te vetten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet je ovenschaaltje lichtjes in.
- Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes.
- Meng in een schaaltje de havermout met de koek- en speculaaskruiden, het bakpoeder, het vanille-extract en de melk. Schep dan de peer erdoorheen.
- Doe de helft van het havermoutmengsel in het ovenschaaltje en schep de speculoos hierop. Maak af met de rest van de havermout en een aantal pepernoten.
- Bak de pepernoten baked oats met peer in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer ontbijt recepten!