Pompoenpannenkoekjes met kaneel en honing
Ontbijt – ? 20 min – ? 1 persoon
Pompoen wordt natuurlijk veel gegeten in de herfst en je kunt er alle kanten mee op. Zo maakte ik deze keer pompoenpannenkoekjes met kaneel en honing. De pompoen geeft de pannenkoekjes een heerlijke zoete smaak. Bovendien zorgt dit ook voor de mooie oranje kleur. Als je het lekker vindt, kun je in deze pompoenpannenkoekjes met kaneel en honing ook nog rozijnen verwerken om het extra zoet te maken.
Benodigdheden
- Beslagkom
- Garde
Ingrediënten
Voor de pompoenpannenkoekjes
- 100 gram pompoenblokjes
- 40 gram melk
- 40 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 ei
Garnering
- Honing
- Kaneel
Bereidingswijze
- Kook de pompoenblokjes in 10 tot 15 minuten zacht. Giet ze daarna goed af en laat ze even 5 minuten staat.
- Prak de pompoenblokjes met een vork helemaal fijn, je kunt eventueel ook een staafmixer hiervoor gebruiken.
- Voeg het ei toe aan de pompoenpuree en meng door elkaar. Doe dan ook de melk erbij en klop het geheel met de garde door elkaar. Dan mogen tot slot de bloem en het bakpoeder erbij. Meng het geheel tot er een redelijk dik beslag ontstaat. Dit is dikker dat het pannenkoekjesbeslag dat je gewend bent.
- Verwarm een scheutje bakboter in een koekenpan op middelmatig vuur en bak hierin de pannenkoekjes (ter grootte van Americain pancakes) aan beide kanten goudbruin. Dit duurt circa 1 tot 2 minuten per kant.
- Leg de pannenkoekjes op een bord en garneer met wat kaneel en honing.
Kijk hier voor meer ontbijt recepten!