Speculaas havermoutpap met pecannoten

Speculaas havermoutpap met pecannoten
Ontbijt – ? 15 min – ? 1 persoon

Ik ben een groot fan van havermoutpap, zeker als het buiten erg koud is. Van deze speculaas havermoutpap met pecannoten, krijg je het in ieder geval weer een beetje warm! Deze havermoutpap is eenvoudig om te maken en er zit ook al fruit in verwerkt. Zo heb je met je ontbijt in ieder geval al één stuk fruit binnengekregen. Als je liefhebber bent van pindakaas, dan kan je daar ook een halve tot een hele eetlepel van bij doen.

Benodigdheden
  • Rasp
Ingrediënten
Voor de havermoutpap
  • 35 gram havermout
  • 125 ml melk (naar keuze)
  • 50 ml water
  • 1 appel
  • 10 gram rozijnen
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
Voor de topping
  • Een deel van de appel van hierboven
  • 10 gram pecannoten
  • 1/2 tot 1 el pindakaas (optioneel)
Bereidingswijze
  • Schil de appel en snijd in vieren. Rasp drie van de vier stukken grof met behulp van een rasp.
  • Zet een pannetje op middelmatig vuur en verwarm hierin de geraspte appel samen met de koek- en speculaaskruiden voor één minuut.
  • Voeg dan de melk en het water toe, en breng het net niet aan de kook. Doe dan de havermout en de rozijnen erbij en verwarm het geheel circa 5 minuten totdat er een smeuïge pap ontstaat.
  • Schep de havermoutpap in een ontbijtkom. Snijd het laatste gedeelte van de appel in plakjes en hak de pecannoten grof.
  • Verdeel de appel en de pecannoten over de pap en serveer eventueel met pindakaas. Het is lekker om dit erdoorheen te roeren, zodat de pindakaas dan lekker smelt.
  • Geniet van je speculaas havermoutpap met pecannoten

Kijk hier voor nog meer gezonde ontbijt recepten.