Speculoos havermoutpap met bastognekoek
Ontbijt – ⏱ 15 min – ? 1 persoon
Deze variant op een normale havermoutpap is echt geweldig. Er gaat appel en speculoos door de havermoutpap en je brengt de havermout op smaak met koek- en speculaaskruiden. Door de havermoutpap gaat ook nog een halve bastognekoek. Met de andere helft garneer je jouw ontbijtje. Deze speculoos havermoutpap met bastognekoek is echt een feestje in de ochtend!
Ingrediënten
- 30 gram havermout
- 5 gram chiazaad
- 200 ml melk
- 1 middelgrootte appel
- 10 gram rozijnen
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- 1 bastognekoek
- 1/2 el speculoos
Bereidingswijze
- Schil de appel en snijd in stukjes. Verkruimel de helft van de bastognekoek en hak de andere helft grof.
- Zet een pannetje op laag vuur en bak hierin de stukjes appel voor 2 minuten samen met de koek- en speculaaskruiden. Voeg de melk toe en verwarm één minuut mee. Doe dan de havermout erbij samen met het chiazaad en de rozijnen. Verwarm het geheel nu nogmaals 5 minuten.
- Als je dan een havermoutpap structuur krijgt, voeg je de verkruimelde bastognekoekstukjes toe. Meng dit erdoorheen.
- Schep de helft van de havermout in een bakje en schep hierop de speculoos. Verdeel hierover de rest van de havermout en garneer met de stukjes bastogne.
- Geniet van je speculoos havermoutpap met bastognekoek.
Kijk hier voor nog meer ontbijt recepten.