Speculoos havermoutpap met bastognekoek

Speculoos havermoutpap met bastognekoek
Ontbijt – ⏱ 15 min – ? 1 persoon

Deze variant op een normale havermoutpap is echt geweldig. Er gaat appel en speculoos door de havermoutpap en je brengt de havermout op smaak met koek- en speculaaskruiden. Door de havermoutpap gaat ook nog een halve bastognekoek. Met de andere helft garneer je jouw ontbijtje. Deze speculoos havermoutpap met bastognekoek is echt een feestje in de ochtend!

Ingrediënten
  • 30 gram havermout
  • 5 gram chiazaad
  • 200 ml melk
  • 1 middelgrootte appel
  • 10 gram rozijnen
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 bastognekoek
  • 1/2 el speculoos
Bereidingswijze
  • Schil de appel en snijd in stukjes. Verkruimel de helft van de bastognekoek en hak de andere helft grof.
  • Zet een pannetje op laag vuur en bak hierin de stukjes appel voor 2 minuten samen met de koek- en speculaaskruiden. Voeg de melk toe en verwarm één minuut mee. Doe dan de havermout erbij samen met het chiazaad en de rozijnen. Verwarm het geheel nu nogmaals 5 minuten.
  • Als je dan een havermoutpap structuur krijgt, voeg je de verkruimelde bastognekoekstukjes toe. Meng dit erdoorheen.
  • Schep de helft van de havermout in een bakje en schep hierop de speculoos. Verdeel hierover de rest van de havermout en garneer met de stukjes bastogne.
  • Geniet van je speculoos havermoutpap met bastognekoek.

Kijk hier voor nog meer ontbijt recepten.