Wentelteefjes van stokbrood
Ontbijt – ?15 min – ? 1 à 2 personen
Ik probeer voedselverspilling zoveel mogelijk tegen te gaan. Zo had ik laatst wat stokbrood over en bedacht ik om daar wentelteefjes van te maken. Voor wentelteefjes kun je sowieso het beste oud brood gebruiken, want dat neemt de melk lekker op! Bovendien heb je bij stokbrood lekkere knapperige korstjes als je ze even bakt in de pan. Al met al, was dit een zeer geslaagde poging om voedselverspilling tegen te gaan. Want wentelteefjes van stokbrood kun je serveren voor ontbijt, lunch of nagerecht. Lekker met een beetje kaneelsuiker erop!
Ingrediënten
- Oud stokbrood (in plakjes)
- 1 ei
- 100 ml melk
- 2 tl kaneel
- 30 gram suiker
- Snufje zout
- Bakboter
Bereidingswijze
- Kluts het ei en voeg de melk, 1 tl kaneel en het snufje zout toe. Klop even goed door elkaar.
- Leg de plakjes stokbrood in het melkmengsel voor circa 15 seconde aan beide kanten. Dit zorgt ervoor dat het stokbrood de melk echt opneemt.
- Verwarm wat bakboter in de pan en zet de pan op middelmatig vuur. Voeg de stokbroodjes toe en bak ze in circa 3 minuten per kant goudbruin.
- Meng intussen de suiker met de overige kaneel.
- Serveer de stokbroodjes op een bord met daarover een kaneelsuiker.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer ontbijt recepten!