Romige spaghetti ovenschotel

Romige spaghetti ovenschotel
Hoofdgerecht -⏱️20 min + 20 min oventijd -🍴4 personen

Pasta eet ik erg graag. Het is vaak makkelijk te bereiden en ook ideaal voor het sporten. Ook deze romige spaghetti ovenschotel is niet moeilijk om te maken. Dit gerecht maak je op basis van spaghetti, tomatensaus, rundergehakt en groenten. Daaraan worden twee soorten kaas toegevoegd en dan gaat de ovenschotel de oven in. Eenvoudig, maar lekker!

Benodigdheden
  • Ovenschaal
Ingrediënten
  • 300 gram spaghetti
  • 250 gram rundergehakt
  • 500 ml passata
  • 400 gram Italiaanse roerbakmix
  • 200 gram hüttenkäse
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 tl Italiaanse kruiden/
  • Bakboter (om in te vetten)
Bereidingswijze
  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snipper de ui en pel het knoflookteentje.
  • Verwarm een pan op het vuur en voeg het rundergehakt toe. Rul het gehakt in circa 5 minuten en voeg dan de ui toe. Pers ook de knoflookteentjes uit boven de pan en voeg de Italiaanse kruiden toe. Bak 2 minuten mee. Voeg dan de Italiaanse roerbakmix toe en bak 5 minuten mee. Tot slot mag 400 ml van de passata erbij. Zet het vuur laag en laat eventjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de pasta af en voeg de rest van de passata toe aan de spaghetti. Meng alles goed door elkaar.
  • Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de spaghetti over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover de hüttenkäse en breng op smaak met wat zout en peper.
  • Schep de rest van de spaghetti in de ovenschaal en dek af met de geraspte kaas.
  • Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak gedurende 20 minuten.
  • Verdeel over vier borden en geniet van je romige spaghetti ovenschotel!

Kijk hier voor meer ovenschotels!