Knolselderijsoep met room
Soep – ? 35 min – ? 6 personen
Knolselderij, één van de groentes waar ik zelf eigenlijk pas een paar jaar bekend mee ben. Deze groenten wordt vooral veel gegeten in de herfst en winter en geeft een redelijk zoete smaak aan een gerecht. Zo kun je er ook een heerlijke knolselderijsoep met room van maken!
In deze knolselderijsoep met room gaan lekker veel groenten. Naast één knolselderij gaat er ook nog een prei en een pastinaak in deze soep. Op het eind voeg je wat kookroom toe, wat zorgt voor een heerlijke romige structuur. Net voor het serveren garneer je de soep eventueel met nog een beetje kookroom, wat krulpeterselie en een handje kaas. Lekker om te serveren met wat brood of een foccaccia.
Benodigdheden
- Staafmixer
Ingrediënten
- 1,25 liter kokend water
- 1 knolselderij
- 1 prei
- 2 knoflookteentjes
- 1 grote ui
- 1 pastinaak
- 75 ml kookroom + beetje extra om te garneren
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 tl tijm
- 1 tl rozemarijn
- 1/2 tl nootmuskaat
- 6 kleine handjes kaas
- Verse krulpeterselie (om te garneren)
- Zout&Peper
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Snipper de ui en schil de pastinaak. Snijd de knolselderij en de pastinaak in grove stukken. Snijd de prei in de lengte doormiddel en vervolgens in grove halve ringen.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime soeppan op middelmatig vuur. Fruit de ui in de pan in circa 3 minuten en pers ook direct de knoflookteentjes uit boven de pan. Voeg dan de knolselderij, de pastinaak en de prei toe, en bak vijf minuten op middelmatig tot hoog vuur.
- Voeg dan de rozenmarijn en de tijm toe en verkruimel de groentebouillonblokjes boven de pan.
- Giet het kokende water erbij en kook de soep 20 minuten op laag vuur.
- Pureer na 20 minuten de soep met behulp van een staafmixer. Als de soep glad is, voeg je de kookroom en de nootmuskaat toe. Pureer het geheel nog kort, zodat alle ingrediënten goed vermengd zijn. Breng de soep op smaak met wat zout en peper.
- Verdeel de soep over soepkommen er garneer met wat extra room, wat krulpeterselie en een handje kaas per soepkom.
Kijk hier voor meer soep gerechten!