Romige bloemkoolsoep
Soep – ? 30 min – ? 6 personen
Met dit recept maak je een heerlijke romige bloemkoolsoep. Er gaat een hele bloemkool in, zodat er lekker veel groenten in de soep zit. Door de toevoeging van aardappelen aan de soep, wordt de soep wat dikker van structuur. Bij deze romige bloemkoolsoep is dit erg lekker! Door de toevoeging van een beetje kookroom, wordt de soep lekker romig. Als je liefhebber bent van peterselie, dan kun je hier de bloemkoolsoep mee garneren. Deze soep kun je ook prima serveren als voorgerecht, lunch of als hoofdgerecht!
Benodigdheden
- Staafmixer
Ingrediënten
- 1,5 liter kokend water
- 1 bloemkool
- 300 gram aardappelen (iets kruimig)
- 75 ml kookroom + beetje extra om te garneren
- 3 groentebouillonblokjes
- 1 grote ui
- 2 knoflookteentjes
- Verse peterselie (om te garneren)
- Zout&Peper
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Snipper de ui en snijd de bloemkool in roosjes. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime soeppan op middelmatig vuur. Fruit de ui in de pan in circa 3 minuten en pers ook direct de knoflookteentjes uit boven de pan. Voeg dan de bloemkool en aardappelen toe.
- Verkruimel de groentebouillonblokjes boven de pan en voeg 1,5 liter kokend water toe.
- Kook de bloemkool en de aardappelen 15 minuten op laag vuur.
- Pureer na 15 minuten de soep met behulp van een staafmixer. Als de soep glad is, voeg je de kookroom toe en die meng je er vervolgens doorheen. Breng de soep op smaak met wat zout en peper.
- Verdeel de soep over soepkommen er garneer met wat extra room en verse peterselie.
Kijk hier voor meer soep gerechten!