Romige broccolisoep
Soep – ? 20 min – ? 2-3 personen
Deze romige broccolisoep maak je met slechts een paar ingrediënten en staat heel snel op tafel. Voor deze broccolisoep kun je ook perfect de steel gebruiken. Deze snijd je in kleine blokjes en kook je gewoon mee met de broccoliroosjes. Het is zonde om de steel namelijk weg te gooien. De kookroom zorgt ervoor dat de broccolisoep extra romig wordt. Wil je het iets gezonder houden? Dan kun je ook de kookroom weglaten.
Benodigdheden
- Staafmixer
Ingrediënten
- 1 broccoli
- 1 ui
- 500 ml water
- 1 groentebouillonblokje
- 75 ml kookroom + een beetje ter garnering
- 1 knolfookteentje
- Olijfolie
- Zout&peper
Bereidingswijze
- Snipper de ui en pel het knoflookteentje. Snijd de roosje van de broccoli af en snijd vervolgens de steel in kleine blokjes.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en verwarm op laag vuur. Voeg de ui toe en pers het knoflookteentje uit boven de pan. Bak circa 2 minuten.
- Voeg dan de broccoliroosjes en de stukjes van de steel toe.
- Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en voeg het kokende water toe. Laat de soep nu 12 minuutjes op laag vuur doorkoken.
- Pureer dan de soep glad met behulp van een staafmixer. Voeg de kookroom toe en meng alles nog een goed door elkaar (eventueel kun je ook nog even kort de staafmixer weer aanzetten.
- Verdeel de soep over de kommen en garneer met een beetje extra kookroom.
- Geniet van je romige broccolisoep.
Kijk hier voor nog meer soep recepten.