Tom kha kai
Hoofdgerecht – ⏱️ 25 min – ? 2 personen
Tom kha kai is een traditionele Thaise kippensoep gemaakt met onder andere kokosmelk. De kokosmelk zorgt voor extra smaak, en maakt de soep ook nog eens extra romig. Deze soep is goed gevuld met kipfilet, champignons, rode peper en noodles. Hierdoor kun je het prima zien als een lichte maaltijdsoep.
Ingrediënten
- 1 kipfilet
- 200 ml kokosmelk
- 1 kippenbouillonblokjes
- 400 ml kokend water
- 1 blok wok noodles (75 gram)
- 125 gram kastanjechampignons
- 1 stengel sereh
- 0,5 rode peper
- 1 knoflookteentje
- 1 stengel sereh
- 1,5 el vissaus
- 0,5 el bruine suiker
- Snufje laos
Bereidingswijze
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd heel fijn. Pel het knoflookteentje en snijd fijn. Snijd de sereh in de lengte doormidden en vervolgens de stukken nog in de lengte doormidden.
- Meng het kokende water met het kippenbouillonblokjes goed door elkaar.
- Doe de kokosmelk samen met de kippenbouillon in een pan en breng zachtjes aan de kook.
- Voeg ook de rode peper, de knoflook en de sereh toe.
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes en voeg ook toe aan de soep.
- Was de kastanjechampignons en snijd in plakjes. Doe de champignons erbij in de pan samen met de vissaus, de laos en de bruine suiker. Breng op smaak met zout en peper.
- Laat de tom kha kai nu 5 minuutjes zachtjes doorkoken.
- Kijk dan even of de kip gaar is. Als dit kip gaar is voeg je de noodles toe en deze kook je nog even 2 minuten mee.
- Verdeel de tom kha kai over twee borden en geniet ervan!
Kijk hier voor meer soep!