Wortel-paprikasoep

Wortel-paprikasoep
Soep -⏱️25 min -?4 personen

Deze wortel-paprikasoep is heerlijk om te serveren als voorgerecht of als hoofdgerecht met wat stokbrood erbij! In deze soep gaan 2 winterpenen en 2 paprika’s, zodat je op een eenvoudige manier lekker veel groenten binnenkrijgt. Bovendien is deze soep heerlijk romig, doordat er gebruik is gemaakt van kokosmelk. Dit geeft de soep ook extra smaak!

Benodigdheden
  • Staafmixer
Ingrediënten
  • 2 winterpenen
  • 2 paprika’s
  • 1 kleine ui
  • 1 knoflookteentje
  • 500 ml kokend water
  • 1 blokjes groentebouillon
  • 1 tl sambal
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • Zout&Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Snipper de ui en pel het knoflookteentje. Schil de wortel en snijd in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd ook in stukjes.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en verwarm op laag vuur. Voeg de ui toe en pers het knoflookteentje boven de pan. Bak circa 2 minuten.
  • Voeg dan de wortel en de paprika toe en bak 3 minuten mee.
  • Doe dan de sambal, het paprikapoeder en de gemalen komijn erbij in de pan. Schep het om en bak het voor 1 minuut.
  • Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en voeg de kokosmelk en het kokende water toe. Doe de deksel op de pan en laat de soep zachtjes koken voor 15 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de wortel-paprikasoep fijn met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat extra zout.
  • Verdeel over de soepkommen en geniet ervan!

Kijk hier voor nog meer soep recepten.