Hangop met gekarameliseerde asperges

Hangop met gekarameliseerde asperges
Nagerecht – ? 20 min – ? 2 personen

Asperges is misschien niet het eerste ingrediënt dat je zou gebruiken voor een toetje. Toch is deze hangop met gekarameliseerde asperges echt heerlijk. Want de combinatie van suiker en asperges is echt lekker. Zeker in combinatie met de zoete aardbeien en een romige hangop. Dit toetje staat binnen 20 minuten op tafel en is ook erg leuk om een keer op tafel te zetten om je gasten te verrassen. Want zo vaak hebben mensen nog geen toetje met asperges op.

Ingrediënten
  • 150 gram geschilde witte asperges
  • 150 gram aardbeien
  • 300 gram hangop
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 15 gram roomboter
Bereidingswijze
  • Snijd de kontjes van de asperges en snijd de asperges vervolgens in stukken van circa 3 cm. Doe de witte asperges in een steelpannetje en zet ze onder water. Breng ze aan de kook en laat ze gedurende 6 tot 8 minuten koken. Giet af en laat even uitlekken.
  • Ontkroon in de tussentijd de aardbeien en snijd de aardbeien in vieren.
  • Smelt de roomboter in een pannetje en voeg de suiker toe zodra de boter is gesmolten. Als de suiker wordt opgenomen door de roomboter, voeg je de aspergestukjes toe. Karameliseer de asperges in circa 3 minuten. Zet dan het vuur uit.
  • Verdeel de helft van de hangop over de twee glazen en schep hierop de aardbeien. Verdeel vervolgens de overige hangop wederom over de twee glazen. Garneer met de gekarameliseerde asperges.
  • Geniet van je hangop met gekarameliseerde asperges en aardbeien!

Kijk hier voor meer nagerechten!