Blini’s met bietencrème en geitenkaas
Voorgerecht – ? 25 min + 30 min wachten – ? 6 personen
Blini’s met bietencrème en geitenkaas een heerlijk voorgerecht en de perfecte vegetarische variant van de blini’s met gerookte zalm die ik eerder maakte. De blini’s zijn romig en luchtig tegelijkertijd en gaan perfect met de zoete bietencrème. De combinatie van biet en geitenkaas is altijd al lekker, maar de honing en de pecannoot geven het nog wat extra smaak. Dit voorgerechtje kun je prima van tevoren voorbereiden. Je kunt het beste wel het geitenkaasje op het eind dan pas grillen in de oven. De rest kun je van tevoren maken en in de koelkast bewaren!
Benodigdheden
- Bakpapier
- Hakmolentje
Ingrediënten
Voor de blini’s
- 90 gram bloem
- 2 gram droge gist
- 125 ml melk
- 25 ml kookroom (20% vet)
- 1 ei
- Snufje zout
- Bakboter
Voor de bietencrème
- 1 grote rode biet
- 2 el crème fraîche
Voor de topping
- 6 kleine geitenkaasjes
- 6 pecannoten
- Honing
Bereidingswijze
Voor het beslag van de blini’s
- Verwarm de melk met de kookroom in een steelpannetje totdat het mengsel lauw is.
- Meng intussen de bloem met de gist en een snufje zout.
- Scheid het ei en doe de eidooier in een mengkom. Kluts dit kort en voeg dan het melkmengsel toe. Meng dit goed door elkaar met behulp van een garde. Voeg hieraan de bloem toe en meng dit net zolang door elkaar totdat er geen klontjes meer zichtbaar zijn. Laat het beslag 30 minuten rusten.
Voor de bietencrème
- In de tussentijd kun je alvast de bietercrème maken. Doe hiervoor de grote rode biet in een hakmolentje en maak het helemaal fijn. Schep hierdoorheen de crème fraîche zodat er een mooi roze/paarskleurige crème ontstaat.
- Doe een spuitmondje met een kleine gladde spuitmond in een spuitzak en schep hierin de bietencrème. Zet de bietercrème tot gebruik in de koelkast. Zorg ervoor dat je de zak met het spuitmondje naar boven in een glas of beker zet. De bietercrème is namelijk redelijk dun en zal anders uit de spuitzak lopen.
Bakken van de blini’s
- Klop na 30 minuten het eiwit stijf tot piepen en meng dit in 2 delen met behulp van een spatel voorzichtig door het beslag. Spatel dit zo kort mogelijk door het beslag, zodat het beslag lekker luchtig blijft.
- Bak de blini’s op middelhoog vuur in een pan met bakboter aan beide kanten goudbruin in circa 1 minuut per kant.
Blini’s opmaken
- Verwarm de oven voor op 200°C op de grillstand en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de geitenkaasjes op de bakplaat en bak ze in 5 minuten goudbruin (vooral de onderkant zal goudbruin kleuren).
- Leg één blini op een bord en spuit hierop de botercrème. Spuit net niet helemaal tot aan de buitenste rand van de blini. Leg hierop de volgende blini en spuit hierop weer een laag bietencrème. Zet tot slot de laatste blini erop en spuit er nog een beetje bietencrème op, iets minder dan op de andere 2 lagen. Leg hierop het geitenkaasje met de goudbruine kant naar boven. Spuit hierop een drupje honing en leg daarop de pecannoot. Herhaal dit ook voor de andere 5 blini’s met bietencrème en geitenkaas.
- Smakelijk eten!
Kijk hier voor meer voorgerechten!