Caprese taartje
Voorgerecht – ? 35 min – ? 4personen
Dit caprese taartje is een heerlijk vegetarisch voorgerecht dat er bovendien ook nog eens prachtig uitziet. Door de tomaten heel fijn te snijden, krijg het een beetje de structuur en het uiterlijk van een tartaar. Hierop gaat een laagje buffelmozzarella gevolgd door basilicumolie. Tot slot garneer je het taartje met een blaadje basilicum en wat balsamicocrème. Ook erg lekker om er wat focaccia of ciabatta bij te serveren!
Benodigdheden
- Kleine uitsteekring
- Zeef
- Hakmolentje
Ingrediënten
- 1 grote vleestomaat
- 200 gram cherrytomaten
- 1 bol buffelmozzarella
- 8 gram verse basilicum + 4 blaadjes
- 2 el olijfolie
- 1/4 citroen
- Balsamicocrème.
- Olijfolie
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Was de tomaten. Snijd de vleestomaat in vieren en verwijder de harde kern in het midden. Schep het vruchtvlees eruit en snijd helemaal fijn. Zet een zeef in een mengkom en voeg hieraan het vruchtvlees toe. Hierdoor zal het overtollige water in de mengkom terechtkomen. Snijd vervolgens ook de rest van de tomaat heel fijn en schep dit erbij in de zeef.
- Snijd dan je cherrytomaatjes fijn en voeg dit ook toe aan de zeef. Druk er voorzichtig met de bolle kant van een lepel op, zodat zich wat vocht onttrekt. Laat even 10 minuten staan.
- Maak in de tussentijd de basilicumolie. Maal de basilicum met de olijfolie en het citroensap fijn in het hakmolentje. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Snijd de buffelmozzarella ook in kleine stukjes.
- Meng de tomaten met een beetje zout en peper en doe 1/4 deel van de tomaten in de uitsteekring. Verdeel hierover 1/4 van de buffelmozzarella gevolgd door een theelepel basilicumolie. Garneer met een blaadje basilicum en wat druppeltje balsamicocrème. Herhaal deze stappen ook voor de drie overige caprese taartjes.
- Serveer het caprese taartje eventueel met wat focaccia of ciabatta.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer voorgerechten!