Boerenkool met worst

Boerenkool met worst
Hoofdgerecht – ? 30 min – ? 2 personen

Boerenkool met worst, dé klassieker onder de stampotten. Boerenkool met worst is heel eenvoudig om te maken en echt een recept voor in de herfst of winter! Ik gebruik relatief veel boerenkool op de hoeveelheid aardappelen, omdat wat extra groenten nooit kwaad kan. Wil je een iets minder overheersende smaak van de boerenkool, dan kun je of wat boerenkool weglaten of wat extra aardappelen toevoegen.

Ingrediënten
  • 500 gram aardappelen (iets kruimig)
  • 300 gram boerenkool
  • 10 gram roomboter
  • Scheutje melk
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2 eenpersoons rookworstjes
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Schil de aardappel en snijd in vieren, spoel ze even goed om
  • Doe de aardappelen in een grote pan en verdeel hierover de boerenkool. Schenk hierop voldoende kokend water zodat alles onder staat en kook het geheel 20 minuten.
  • Giet na 20 minuten de boerenkool af en voeg hieraan de roomboter, het scheutje melk en de nootmuskaat toe. Breng de boerenkool op smaak met zout en peper. Stamp het geheel fijn met behulp van een aardappelstamper.
  • Verwarm intussen het rookworstje in de magnetron.
  • Verdeel de boerenkool over 2 borden en leg hierop de rookworstjes.
  • Geniet van je boerenkool met worst!

Kijk hier voor meer soep gerechten!