Chocolade bananenbrood

Chocolade bananenbrood

Ik ben dol op tussendoortjes, en dit chocolade bananenbrood is ook nog een verantwoorde snack. Dit gezonde tussendoortje is perfect tussen ontbijt en lunch, tussen lunch en avondeten of na het avondeten als late-night snack. Maar ook wordt bananenbrood gegeten als ontbijt of lunch, je kunt er dus eigenlijk alle kanten op. In dit recept heb ik gebruik gemaakt van havermout, dat je vervolgens zelf fijnmaalt tot havermeel. Wil je het nog makkelijker hebben? Dan kun je ook kant-en-klare havermeel kopen en dit gebruiken!

Bereiding chocolade bananenbrood

Hoe maak je bananenbrood? Nou dat is eigenlijk niet zo moeilijk. Dit bananenbrood met havermout maak je door drie bananen te pureren en dit te mengen met eieren, kwark en een beetje agavesiroop. Vervolgens mogen alle droge ingrediënten erbij zoals havermeel en cacaopoeder. Dan voeg je nog wat pure chocolate chips toe, of eventueel pure chocolade die je fijnhakt, en dit spatel je erdoorheen. Dan gaat het bananenbrood met chocolade de oven in. Na het bakken, voeg je nog wat gesmolten chocolade toe. Al met al is het een makkelijk bananenbrood recept.

Andere bananenbrood recepten

Op de website vind je nog veel meer lekkere bananenbrood recepten. Hieronder vind je een aantal recepten:

Chocolade bananenbrood

Chocolade bananenbrood

Zin een lekker en tegelijkertijd verantwoord tussendoortje? Maak dan eens dit chocolade bananenbrood!
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 40 minuten
Gang Tussendoortje
Personen 14 personen

Benodigdheden

  • Springvorm van 20 cm
  • Staafmixer met gehaktmolentje (optioneel)
  • Bakpapier
  • Garde
  • Spatel

Ingrediënten
  

  • 200 gram havermout
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 100 gram kwark vanillesmaak (optioneel)
  • 30 gram cacaopoeder
  • 50 gram pure chocolate chips + beetje extra voor garnering
  • 20 ml agavesiroop
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • boter om in te vetten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 170°C en vet de springvorm lichtjes in. Bedek de bodem met bakpapier.
  • Vermaal de havermout tot havermeel. Dit kun je doen met de staafmixer of je kunt hiervoor het gehaktmolentje gebruiken. Zet even opzij.
  • Verwijder de schil van de bananen en doe de bananen in een mengkom. Pureer ze glad met behulp van de staafmixer. Voeg de eieren toe en pureer deze even kort mee. Doe dan de kwark en de agavesiroop erbij en meng dit erdoorheen met behulp van een garde.
  • Voeg nu alle droge ingrediënten toe: de havermout, het cacaopoeder, de bakpoeder en het zout. Meng dit er allemaal doorheen met behulp van de garde. Doe tot slot de chocolate chips erbij en spatel deze door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de springvorm en strijk glad. Bak het chocolade bananenbrood af in het midden van de oven voor circa 35 tot 45 minuten totdat het bananenbrood gaar is.
  • Laat het bananenbrood even 10 minuutjes afkoelen in de vorm en verwijder dan de springvorm. Laat het bananenbrood nu volledig afkoelen op een taartrooster.
  • Als het bananenbrood is afgekoeld, smelt je nog een beetje chocolade. Dit kun je kort doen in de magnetron of in een pannetje op laag vuur (blijf constant roeren). Gebruik een theelepeltje om het bananenbrood te garneren met de gesmolten chocolade.
  • Snijd in punten en geniet ervan!