Bloemkoolsteak met geroosterde paprika pesto

Bloemkoolsteak met geroosterde paprika pesto
Hoofdgerecht – ? 10 min + 30 min oventijd – ? 2 personen

Bloemkoolsteak met geroosterde paprika pesto. Als ik er iets lekker uit vind zien, dan is het dit wel! De bloemkoolsteak maak je door dikke plakken vanuit de kern van de bloemkool te snijden. Deze rooster je in de oven, waardoor ze lekker veel smaak krijgen. De zelfgemaakte geroosterde paprika pesto smaakt er perfect bij. Wil je de maaltijd compleet maken? Serveer er dan kabeljauw bij en bijvoorbeeld tagliatelle.

Benodigdheden
  • Bakpapier
  • Hakmolentje/Staafmixer
Ingrediënten
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed je bakplaat met een bakpapiertje.
  • Meng de olijfolie met het citroensap en pers het knoflookteentje erbovenuit.
  • Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd circa 4 plakken bloemkool van circa 2 tot 3 cm dik. Je kunt het beste vanuit het midden van de bloemkool werken. De harde kern zorgt er namelijk voor dat de bloemkoolsteak één geheel blijft. Hoe verder je naar de zijkant komt, hoe groter de kans dat de bloemkool in roosjes uit elkaar valt.
  • Leg de bloemkoolplakken op je bakpapier en smeer ze in met je olijfolie-citroen mengsel. Verdeel er een beetje paprikapoeder over en breng op smaak met zout en peper.
  • Bak de bloemkoolsteaks 15 minuten in het midden van de oven.
  • Keer na 15 minuten de bloemkoolsteaks om en smeer nu de andere zijde in met het olijfolie-citroen mengsel. Verdeel er weer een beetje paprikapoeder over en wat zout en peper.
  • Bak de bloemkool nu nog 15 minuten in het midden van de oven.
  • Maak in de tussentijd de geroosterde paprika pesto.
  • Verdeel de geroosterde paprika pesto over twee borden en leg hierop per bord 2 steaks.
  • Geniet van je bloemkoolsteak met geroosterde paprika pesto.

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!