Naan brood

Naan brood
Brood – ? 15 min + 45 min wachten – ? 2 broodjes

In Nederland noemen we het vaak Naan brood, maar eigenlijk heet het gewoon Naan. Naan is een heerlijk platbrood dat knapperig is van buiten en zacht van binnen. Vaak wordt het geserveerd als een bijgerecht bij Oosterse gerechten zoals curry’s of deze overheerlijke butter chicken. Naan brood heb je in 5 minuten gemaakt, alleen dan moet het nog even rijzen. Ik heb ervoor gekozen om het naan brood in te smeren met wat roomboter en er wat geperste knoflook over te doen. Dit geeft het brood een heerlijke smaak.

Benodigdheden
  • Bakplaat
  • Deegroller
  • Kwastje
  • Keukenmachine/Handmixer met deeghaken
Ingrediënten

Voor het naan

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 tl zout
  • 35 ml lauwwarm water
  • 35 ml Griekse Yoghurt (2% vet)
  • 10 gram roomboter (gesmolten)

Voor erop

  • 10 gram roomboter
  • 1 knoflookteentje
  • Koriander (optioneel)
Bereidingswijze
  • Doe alle ingrediënten voor het naan brood in een mengkom en meng het met deeghaken in 1 minuut tot een deeg. Het kan zijn dat het nog een beetje plakt, dit is niet erg.
  • Bedek de mengkom met vershoudfolie en zet het deeg op een warme en tochtvrije plaats voor 45 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 240°C en doe de bakplaat mee in de oven.
  • Bestrooi je werkblad met wat bloem en verdeel het deeg in tweeën. Kneed het nog even kort en rol het deeg met behulp van een deegroller uit in een ovaal van circa een halve cm dik.
  • Haal de bakplaat uit de oven en vet deze een beetje in. Leg op het ingevette gedeelte de twee naan broden. Besmeer ze met de gesmolten roomboter en pers het knoflookteentje uit. Verdeel de knoflook over beide naan broden. Bak de naan broden in het midden van de oven in circa 8 tot 10 minuten goudbruin. Garneer eventueel met wat fijngehakte koriander.

Kijk hier voor meer brood recepten!