Snelle witte broodjes
Brood – ? 10 min + 15-20 min oven – ? 4 kleine broodjes
Broodjes maken kost normaal gesproken best veel tijd, althans je moet de broodjes met lang laten rijzen. Met dit recept voor snelle witte broodjes heb je binnen een half uurtje heerlijke warme kleine broodjes en dat met slechts 6 ingrediënten. Deze broodjes maak je op basis van tarwebloem en crème fraîche. Het deeg hoeft niet te rijzen maar kan meteen worden gebruikt om er bolletjes van te rollen. Ideaal als je in de ochtend broodjes wilt maken, of bijvoorbeeld als je verse broodjes wilt serveren bij het kerstontbijt! Dit recept is geschikt voor 4 kleine broodjes. Wil je meer snelle witte broodjes maken, pas dan de hoeveelheden aan.
Benodigdheden
- Bakpapier
- Keukenmachine/handmixer
Ingrediënten
- 120 gram tarwebloem
- 40 gram crème fraîche
- 40 ml lauwwarm water
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/4 tl zout
- 1 ei
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng eerst de droge ingrediënten (de bloem, het zout en het bakpoeder) met elkaar. Voeg dan de crème fraîche en het water toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Je kunt hiervoor een mixer gebruiken, of je kunt het met je hand kneden.
- Verdeel het deeg in vier gelijke hoeveelheden, gebruik hiervoor eventueel een weegschaal.
- Bol het deeg op tot kleine broodjes en snijd in de bovenkant een kruisje.
- Kluts het ei en bestrijk hiermee de broodjes.
- Leg de broodjes op het bakpapier en bak de broodje in het midden van de oven goudbruin en gaar in circa 15 tot 20 minuten.
- Serveer de broodjes met hetgeen wat jij lekker vindt!
Kijk hier voor meer brood recepten!