Appel kaneel cake

Appel kaneel cake

Een normale cake is al erg lekker, maar wat mij betreft is een appel kaneel cake nog net iets lekkerder! Het toevoegen van appel en kaneel aan de cake, zorgt ervoor dat de cake nog smeuïger wordt. Deze appelcake met kaneel is eenvoudig te maken. Zorg ervoor dat je roomboter op kamertemperatuur is, zodat alle ingrediënten zich goed met elkaar kunnen mengen. Door maïzena toe te voegen aan je stukjes appel, zorg je ervoor dat de kans kleiner wordt dat de stukjes appel naar de bodem zakken. Hierdoor blijven de stukjes door de gehele appel-kaneel cake verspreid zitten. Wil je de cake als toetje serveren? Serveer dan een bolletje kaneelijs bij de cake.

Appel kaneel cake bereiden

Mix de roomboter samen met de suiker, de vanillesuiker, het vanille-extract en het zout tot een luchtig geheel. Voeg dan één voor één de eieren toe. Meng dan kort de bloem samen met het bakpoeder erdoorheen. Snijd de appels in dunne plakjes en meng deze met de maïzena en kaneel. Meng de appelstukjes door de cake en verdeel het beslag over het ingevette cakeblik. Zet de cake in het midden van de oven en bak de cake goudbruin en gaar in circa 60 tot 75 minuten. De cake is gaar als een satéprikker droog uit de cake komt. Lekker om de cake te combineren met een bolletje kaneelijs of een toef slagroom. Beide kan natuurlijk ook!

Appel kaneel cake

Appel kaneel cake

Een heerlijke cake gevuld met stukjes appel en kaneel.
Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 1 uur 5 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Gang Cake
Personen 10 personen

Benodigdheden

  • Mixer/keukenmachine
  • Cakeblik 20 cm

Ingrediënten
  

  • 200 gram roomboter op keukentemperatuur
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 4 eieren
  • 215 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 2 appels
  • 10 gram kristalsuiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl Maizena
  • Bakspray/Boter om in te vetten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Klop de boter met de suiker, de vanillesuiker, het vanille-extract en het zout in circa 5 minuten luchtig.
  • Snijd intussen iedere appel in kwarten en snijd vervolgens ieder kwart in de lengte doormidden. Snijd er vervolgens dunne plakjes van. Bestrooi met 1 theelepel kaneel en de 10 gram kristalsuiker. Meng goed door elkaar. Voeg dan de maïzena toe en meng er ook doorheen.
  • Voeg als het mengsel luchtig is één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het andere ei volledig is opgenomen in het mengsel. Klop net zolang totdat alle eieren zijn opgenomen in het mengsel en het geheel lekker luchtig is.
  • Voeg nu de bloem en het bakpoeder toe en spatel dit voorzichtig door het botermengsel. Spatel het er zo kort mogelijk doorheen, zodat het een lekker luchtig beslag blijft. Voeg nu het appelplakjes met kaneel toe en spatel dit er ook voorzichtig doorheen samen met de rest van de kaneel.
  • Vet de cakevorm in en giet het beslag in de cakevorm. Zet de cake voor 60-75 minuten in het midden van de oven. Door met een satéprikker in de cake te prikken kun je zien of de cake gaar is. Komt de satéprikker er droog uit, dan is de appel kaneel cake klaar!