Brown Velvet cake

Brown Velvet cake
Taart – ? 1 uur + 2 uur wachten – ? 12 taartpunten

Naast dat Brown Velvet cake ontzettend lekker is, is het ook echt een plaatje om te zien. Ik vind deze taart dan ook een echte verjaardagstaart. Want als je de taart opensnijd zie je de mooie laagjes met daartussen een heerlijke roomkaas-frosting. Deze roomkaas-frosting is gemaakt op basis van roomboter, roomkaas en poedersuiker. Hierdoor is de frosting niet alleen romig, maar ook nog eens lekker zoet van smaak. Deze frosting past perfect bij de Brown Velvet cake. Het leuke van deze taart is, dat de taart helemaal niet zo moeilijk is om te maken. Je moet alleen een beetje geduld hebben, want je moet de laagjes cake goed laten afkoelen voordat je de taart op kunt bouwen!

Benodigdheden
  • 2 of 3 ronde springvormen van 20 cm
  • Bakpapier
  • Keukenmachine
  • Spuitzak
  • Taartroosters
  • Taartkarton (optioneel)
Ingrediënten

Voor de taart

  • 300 gram kristalsuiker
  • 300 gram bloem (gezeefd)
  • 230 ml karnemelk
  • 120 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 20 gram cacao (gezeefd)
  • 2 eieren (L)
  • 1 tl zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el witte-wijnazijn
  • 1 tl baking soda

Voor de roomkaas-frosting

  • 400 gram monchou
  • 200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
Bereidingswijze

Voor de taart

  • Verwarm de oven voor op 170 °C. Als je 3 taartvormen hebt, vet je ze allemaal in met boter en bekleed je de bodem van de taartvorm met bakpapier. Als je er 1 of 2 hebt, dan bak je de taart één voor één af.
  • Klop de boter samen met de suiker in de keukenmachine in 3 tot 4 minuten heel licht en luchtig. Voeg dan een voor een de eieren toe. Doe eerst één ei erbij en voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen. Schraap in de tussentijd een keer de wand van je mengkom schoon.
  • Nu mogen de bloem en de karnemelk erbij, dit gaat in 5 fasen. Doe eerst 100 gram van de gezeefde bloem erbij en klop het goed door. Voeg dan de helft van de karnemelk toe en meng het geheel weer. Nu mag er weer 100 gram bloem bij gevolgd door de karnemelk en het laatste gedeelte van de bloem. Zorg dat je tussen iedere fasen het geheel goed doorklopt, voordat je naar de volgende stap gaat.
  • Voeg dan het cacaopoeder, het zout en het vanille-extract toe en meng het geheel. Meng de witte wijnazijn met de baking soda in een apart bakje, je zult zien dat dit gaat bruisen. Voeg dit bij het beslag en meng het geheel voor de laatste keer goed door.
  • Bak de taart af in het midden van de oven voor 20 tot 25 minuten. De taart is goed als het gebak van de wand loslaat en het midden van de taart stevig aanvoelt.
  • Laat de taart in de vorm 10 minuten afkoelen en haal ze dan uit de springvorm en laat ze volledig afkoelen op een taartrooster (dit duurt ongeveer 2 uur). Leg de taarten met de bovenkant naar beneden.

Voor de roomkaas-frosting

  • Voor de roomkaas frosting doe je de roomboter samen met de poedersuiker in de mengkom van de keukenmachine en klop je het geheel in ongeveer 10 minuten luchtig. Voeg dan de monchou toe, en klop het nogmaals 5 minuten.

Taart opbouwen

  • Snijd de afgekoelde cake plakken recht met behulp van een mes.
  • Leg één plak taart op een taartkarton of op een bord. Smeer een 1 cm dikke laag botercrème erop en leg dan de volgende taartplak erop. Herhaal dit nogmaals. Smeer dan de gehele taart af met de overgebleven roomkaas frosting.

Geniet van je Brown Velvet cake!

Bewaaradvies: bewaar de taart kun je in de koelkast ongeveer 4 dagen bewaren.

Kijk hier voor meer lekkere taart recepten!