Bastogne truffels met witte chocolade

Bastogne truffels met witte chocolade
Gebakjes – ? 30 min + 1 uur koelen – ? 10-12 truffels

Wie van bastognekoeken houdt, zou echt eens deze bastogne truffels met witte chocolade moeten proberen. Dit recept bevat slechts 3 ingrediënten, is super makkelijk om te maken en is daarnaast ook echt ontzettend lekker! Ik heb ervoor de gekozen om de truffels twee keer in de witte chocolade te dopen, zodat ze een extra dik laagje chocolade krijgen. Erg leuk om te serveren bij de koffie of thee, maar ook bij een high tea misstaan deze bastogne truffels met witte chocolade niet.

Benodigdheden
  • Hakmolentje
  • Magnetron (optioneel)
Ingrediënten
  • 130 gram bastognekoeken (half pak)
  • 50 gram monchou
  • 150 gram witte chocolade
Bereidingswijze
De truffels maken
  • Maal de bastognekoeken fijn met behulp van de hakmolen, totdat je fijne kruimels krijgt. Voeg hieraan de monchou toe en maal het geheel nu nogmaals. Je zult zien dat de kruimels aan elkaar gaan plakken. Zodra dit gebeurd, schenk je de kruimels in een schaal.
  • Rol van de koekkruimels circa 10 tot 12 balletjes en laat ze minimaal een uurtje rusten in de koelkast.
De truffels in chocolade dopen
  • Als de truffels voldoende zijn gekoeld, kun je beginnen met het smelten van de chocolade. Hak hiervoor de chocolade fijn. Smelt 100 gram van de chocolade au-bain marie of voorzichtig in de magnetron. Haal het schaaltje van het vuur of uit de magnetron, en voeg de overige gehakte chocolade toe. Meng dit erdoorheen.
  • Doop nu de truffels in de chocolade, je kunt hiervoor eventueel een lepel gebruiken, en leg ze op een bakpapiertje.
  • Zodra ze voldoende zijn gekoeld zodat je ze vast kunt pakken, doop je ze nogmaals in de chocolade en leg je ze weer op een bakpapiertje.
  • Als de chocolade is uitgehard, kun je ze op een bord of in een doosje in de koelkast bewaren totdat je ze op gaat eten.
  • Geniet van je bastogne truffels met witte chocolade!

Kijk hier voor nog meer high tea recepten.