Red velvet truffels
Gebakjes – ? 30 min + 15-20 min oventijd + 1 uur wachten – ? circa 20 truffels
Red velvet truffels, is het niet een plaatje! Zodra je in de truffel bijt, komt de prachtige rode kleur tevoorschijn. Net zoals bij een red velvet taart, wordt in dit recept ook roomkaas gebruikt. Je bakt eerst een red velvet plaatcake, die je vervolgens maalt tot kruimels. Dit meng je met roomkaas en hiervan draai je bolletjes. Tot slot doop je de red velvet truffels in de chocolade en garneer je ze met een beetje extra chocolade.
Benodigdheden
- Bakpapier
- Keukenmachine
- Spuitzak
- Taartroosters
Ingrediënten
- 150 gram kristalsuiker
- 150 gram bloem (gezeefd)
- 115 ml karnemelk
- 60 gram roomboter (kamertemperatuur)
- 80 gram cacao (gezeefd)
- 1 eieren (L)
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl vanille-extract
- 1 tl rode kleurstof
- 1/2 el witte-wijnazijn
- 1/2 tl baking soda
- 100 gram monchou
- 250 gram witte chocolade
Bereidingswijze
DE RED VELVET PLAATCAKE MAKEN
- Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Klop de boter samen met de suiker in de keukenmachine in 3 tot 4 minuten heel licht en luchtig. Voeg dan het ei toe en meng het ei erdoorheen. Schraap in de tussentijd een keer de wand van je mengkom schoon.
- Nu mogen de bloem en de karnemelk erbij, dit gaat in 5 fasen. Doe eerst 50 gram van de gezeefde bloem erbij en klop het goed door. Voeg dan de helft van de karnemelk toe en meng het geheel weer. Nu mag er weer 50 gram bloem bij gevolgd door de karnemelk en het laatste gedeelte van de bloem. Zorg dat je tussen iedere fasen het geheel goed doorklopt, voordat je naar de volgende stap gaat. Voeg dan de rode kleurstof toe en meng dit erdoorheen.
- Voeg dan het cacaopoeder, het zout en het vanille-extract toe en meng het geheel. Meng de witte wijnazijn met de baking soda in een apart bakje, je zult zien dat dit gaat bruisen. Voeg dit bij het beslag en meng het geheel goed door.
- Verdeel het beslag over je bakpapier tot een dikte van circa 1 cm en bak je plaatcake gaat in circa 15 tot 20 minuten.
- Haal de plaatcake uit de oven en haal na circa 5 minuten het bakpapier eraf. Laat de plaatcake afkoelen op een taartrooster.
TRUFFELS MAKEN
- Zodra de plaatcake is afgekoeld, snijd je de randjes van de plaatcake af. Deze gebruik je verder niet. Voeg de rest van de cake toe aan het hakmolentje en maal het helemaal fijn tot kruimels. Voeg de roomkaas aan de kruimels toe en mix het geheel weer. Zodra de kruimels een beetje gaan plakken is het goed. Schenk het geheel dan in een mengkom.
- Draai circa 20 tot 25 bolletjes van het mengsel en zet dit voor 30 minuten in de diepvries of minimaal een uur in de koelkast, zodat de bolletjes wat steviger aan gaan voelen!
TRUFFELS IN DE CHOCOLADE DOPEN
- Zodra de truffels voldoende gekoeld zijn, kun je de chocolade fijnhakken. Smelt 150 gram van de chocolade au-bain marie of voorzichtig in de magnetron. Zodra de chocolade gesmolten is haal je het bakje van het vuur of uit de magnetron. Hak 50 gram van de rest van de witte chocolade grof en voeg dit toe aan de gesmolten chocolade. Meng dit erdoorheen, totdat het ook gesmolten is.
- Doop nu de truffels in de chocolade. Het beste kun je hiervoor een vork gebruiken. De chocolade die er teveel aan zit, zal door de gaten van je vork heen gaan. Leg je truffels op een bakpapiertje en laat de chocolade hard worden.
- Smelt nu de overige 50 gram chocolade en doe dit in een spuitzakje. Knip een heel klein gaatje en garneer hiermee je red velvet truffels. Bestrooi met een beetje van je achtergehouden rode kruimels en zet tot gebruik in de koelkast.
- Geniet van je red velvet truffels!
Kijk hier voor meer lekkere high tea recepten!