Scones
Gebakjes – ⏱ 30 min – ? circa 15 scones
Bij een Engelse High tea mogen scones zeker niet ontbreken! Maar ook bij het ontbijt of een kopje koffie zijn ze overheerlijk. Eigenlijk zijn deze kleine broodjes ook helemaal niet zo moeilijk te maken en daarom kun je dit ook gemakkelijk zelf zonder pakje of zakje. In dit recept wordt gebruik gemaakt van karnemelk. Door de karnemelk worden de scones wat zachter en extra romig!
In Engeland worden scones traditioneel geserveerd met clotted cream en jam. Ook de clotted cream kun je eenvoudig zelf maken! Zelf houd ik van een licht gezoete clotted cream, want ik ben een echte zoetekauw. Als dit van jou niet hoeft, dan kun je gewoon de poedersuiker uit de clotted cream weglaten
Benodigdheden
- Bakpapier
- Beslagkom
- Deegroller
- Ronde uitsteker van circa 5 cm
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 50 gram suiker
- 90 ml karnemelk
- 2 eieren
- 2 tl bakpoeder
- 1/4 tl zout
- 40 gram koude roomboter
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout in de beslagkom en meng met een lepel of met je handen goed door elkaar.
- Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze toe aan het bloemmengsel. Wrijf de stukjes boter met je hand door de bloem, zodat er grove kruimels ontstaan.
- Voeg 1 ei en de karnemelk toe en meng het geheel totdat een deegbal ontstaat. Meng niet langer door elkaar dan nodig.
- Verspreid een beetje bloem op je werkblad en rol hier het deeg uit tot 2 cm dikte. Steek nu met de ronde uitsteker er rondjes uit. Ga hiermee door totdat al het deeg op is. Leg alle scones op de bakplaat.
- Klop het ei en bestrijk hiermee de scones.
- Zet de scones voor 15 minuten in de oven. De scones zijn klaar zodra ze goudbruin en gaar zijn!
- Serveer met (aardbeien)jam en clotted cream. De scones zijn ook erg lekker met zelfgemaakte lemon curd.
Kijk hier voor nog meer high tea recepten!