Stroopwafel cheesecake bites

Stroopwafel cheesecake bites
Gebakjes -⏱️1 uur en 15 min + nachtje opstijven -🍴12 gebakjes

Ik ben dol op stroopwafel en op cheesecake en maak er daarom ook graag gebakjes of taarten mee. Deze keer combineerde ik deze twee heerlijkheden tot stroopwafel cheesecake bites. Deze bites hebben een bodem van stroopwafel met daarom een cheesecakevulling gevuld met witte chocolade en stukjes stroopwafel. Bovenop gaat een heerlijke toef slagroom, karamelsaus en nog wat een troopwafeltje. Super lekker!

Benodigdheden
  • Bakpapier
  • Vierkante bakvorm 20×20 cm
  • Keukenmachine/Handmixer
  • Spatel
  • Spuitzak met spuitmondje
  • Theedoek
Ingrediënten
Voor de bodem
  • 12 grote stroopwafels
Voor de vulling
  • 300 gram roomkaas
  • 450 gram yoghurt Griekse Stijl (10% gram vet)
  • 150 ml slagroom
  • 100 gram witte chocolade
  • 50 gram poedersuiker
  • 12 kleine stroopwafels
Voor de topping
  • 50 gram kristalsuiker + 1 el kristalsuiker
  • 145 milliliter slagroom
  • 10 milliliter water
  • 5 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 12 kleine stroopwafels
Bereidingswijze
Voor de bodem
  • Bekleed je bakvorm met bakpapier.
  • We gaan starten met het maken van de bodem. Snijd de stroopwafels in kleine stukjes en verwarm deze stukjes kort in een pan op laag vuur. Blijf goed omscheppen. Zodra de stukjes stroopwafel zachter zijn geworden en ze wat kruimeliger worden, kun je ze in de bakvorm storten. Druk goed aan, zodat er een gladde bodem ontstaat. Zet de bakvorm even in de koelkast.
Voor de vulling
  • Leg een schone theedoek in een zeef en zet deze op een bakje of mengkom. Schep in de theedoek de Griekse yoghurt. Breng de randen van de theedoek bij elkaar en druk de yoghurt naar beneden zodat het vocht zich onttrekt. Laat de yoghurt even uitlekken en zet aan de kant.
  • Smelt in de tussentijd de witte chocolade au-bain-marie. Schep in een schaaltje en laat even afkoelen.
  • Roer de roomkaas kort los, bijvoorbeeld met een vork, en zet ook even opzij. Snijd de stroopwafeltjes in kleine stukjes.
  • Klop de slagroom bijna stijf. Voeg dan de roomkaas toe samen met de yoghurt die achtergebleven is in de theedoek en meng door elkaar tot een glad geheel. Voeg nu de poedersuiker toe en meng er kort doorheen. Voeg de witte chocolade rustig toe terwijl je zachtjes blijft mixen. Zodra alle ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd kun je de stukjes stroopwafel erdoorheen spatelen. Verdeel de vulling over de stroopwafelbodem en laat de cheesecake nu een nachtje opstijven in de koelkast.
Voor de topping
  • Voor de topping gaan we een eerst een karamelsaus maken.
  • Breng het water aan de kook samen met 50 gram suiker, roer niet door de pan. Verwarm in de tussentijd in een ander pannetje 45 ml slagroom en breng bijna aan de kook. Zodra de suiker goudbruin kleur, kan je straalsgewijs de slagroom toevoegen. Blijf voorzichtig doorroeren totdat alles goed is vermengd. Zet dan het vuur uit en roer de roomboter erdoorheen. Schenk de karamelsaus in een schaaltje en laat volledig afkoelen.
  • Haal je bakvorm uit de koelkast en snijd de cheesecake in 12 gebakjes.
  • Klop de overige slagroom stijf samen met de eetlepel suiker en schep het in een spuitzak. Spuit op iedere gebakje een toef slagroom. Garneer dit met een beetje karamelsaus en een kleine stroopwafel.
  • Geniet van je stroopwafel cheesecake bites.

Kijk hier voor meer lekkere gebakjes!