Red Velvet Cookies
Koekjes – ⏱ 15 min + 15 min koelen + 15 min oventijd -? 10-12 stuks
Deze Red Velvet Cookies zijn echt geweldig. De koek zelf is al ontzettend lekker, maar de chocolate chips maken het helemaal af. Lekker smeuïg van binnen en licht krokant van buiten!
Benodigdheden
- Keukenmachine/handmixer
- Bakpapier
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 150 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 200 gram witte basterdsuiker
- 55 gram donkerbruine basterdsuiker
- 3 el cacaopoeder
- 1 el rode kleurstof
- 2 el melk
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract
- 1/2 tl baking soda
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/4 tl zout
- 150 gram witte chocolate chips
Bereidingswijze
- Doe de roomboter samen met beide soorten suiker in de mengkom van de keukenmachine. Klop het geheel in 5 minuten tot een licht en romig geheel.
- Doe dan het ei samen met de melk en het vanille-extract erbij en klop nog eens een minuut totdat alles goed is gemengd.
- Doe de bloem, het zout, het bakpoeder en de baking soda in een bakje. Zeef het geheel boven de mengkom en klop nog circa één minuut totdat alles goed is gemengd en er een plakkerig geheel ontstaat. Voeg nu het cacaopoeder en de kleurstof toe en meng nog kort totdat alles goed gemengd is.
- Doe de chocolate chips erbij en spatel dit er voorzichtig doorheen.
- Gebruik een ijsschep en maak hiermee 10 tot 12 bolletjes deeg. Zet deze gedurende 15 minuten in de oven.
- Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180°C en beleg een bakplaat met bakpapier.
- Haal na 15 minuten de bolletjes deeg uit de koelkast en leg ze, met genoeg ruimte ertussen, op de bakplaat.
- Bak de Red Velvet Cookies in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
- Haal de koekjes uit de oven zodra ze klaar zijn en laat ze even 5 minuten op de bakplaat liggen.
- Leg ze daarna even op een taartrooster om ze volledig af te laten koelen.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer koekjes recepten!