Oreo millionaire’s taart

Oreo millionaire’s taart
Taart – ⏱30 min + enkele uren wachten ? 14 tot 16 taartpunten

Als je mijn site vaker bezoekt, dan zal het je niet ontgaan zijn dat ik dol ben op millionaire’s shortbread. Nu wilde ik een keer een variant hierop maken in de vorm van deze Oreo millionaire’s taart. Deze taart heeft geen shortbread bodem, maar een bodem van Oreo. De Oreo komt ook nog bovenop de Oreo millionaire’s taart terug. Het is een no-bake taart, die te lekker zijn om lang te laten staan. En ondanks dat de taart super lekker is, zou ik toch willen adviseren niet te grote stukken te serveren. Deze taart is namelijk behoorlijk machtig!

Benodigdheden
  • Ronde springvorm van 20 cm
Ingrediënten
Voor de Oreo bodem
  • 2,5 rollen Oreo’s
  • 150 gram roomboter
Voor de karamellaag
  • 1 blikje gecondeseerde melk (met suiker)
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram roomboter
  • Zeezout
Voor de chocoladelaag
  • 300 gram melkchocolade
  • 1/2 rol Oreo’s (75 gram)
Bereidingswijze
Voor de Oreo bodem
  • Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur.
  • Doe de Oreo’s in een foodprocessor en maal helemaal fijn. Voeg de roomboter eraan toe en maal nog even goed door zodat de Oreokruimels gaan plakken.
  • Verdeel bakpapier over de bakvorm van de springvorm en verdeel het Oreomengsel over de bodem. Druk vast met de bolle kant van de lepel.
  • Zet de bodem tot gebruik in de koelkast.
Voor de karamellaag
  • Als de Oreo laag in de koelkast staat, kun je starten met het maken van de karamel. Doe hiervoor alle ingrediënten in een steelpan behalve het zeezout. Zet het steelpannetje op laag vuur en laat de boter smelten. Als de boter is gesmolten, laat je het geheel nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Blijf constant roeren. Je zult zien dat je een lekkere dikke karamel krijgt. Voeg zeezout toe, zoveel als dat jij lekker vindt. Roer dit er goed doorheen.
  • Giet de karamel op de Oreo laag en zet het bakblik voor 2 uur in de koelkast zodat de karamel wat harder kan worden.
Voor de chocoladelaag
  • Als de karamel wat harder is geworden, kun je beginnen met de chocoladelaag. Hak hiervoor eerst de Oreo’s grof. Smelt daarna de melkchocolade au-bain-marie. Als de chocolade volledig is gesmolten, giet je de chocolade op de karamellaag. Strijk glad met een mes of lepel. Verdeel hierover de gehakte Oreo’s..
  • Zet het geheel nog enkele uren in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.
  • Haal het de Oreo millionaire’s uit de koelkast en snijd er met behulp van een scherp mes 14 tot 16 taartpunten uit.

Kijk hier voor meer recepten van taart recepten!