Gezonde poffertjes met appel
Lunch – ? 15 min – ? 1 persoon
It’s poffertjes time!! Poffertjes zijn zo ontzettend lekker, maar helaas niet heel erg gezond. Omdat het een doordeweekse dag is, wilde ik graag een gezonde variant proberen. Daarom deel ik vandaag dit recept voor gezonde poffertjes met appel. De poffertjes worden gemaakt op basis van havermeel, banaan en (amandel)melk. Daarbij bak je een lekker appeltje, zodat het een lekkere zoete lunch wordt. De gezonde poffertjes met appel zijn ook perfect te eten als ontbijt. Alleen heb je dan wel een beetje extra tijd nodig in de ochtend!
Benodigdheden
- Poffertjespan (voor echte poffertjes), anders een koekenpan
- Kwastje
- Staafmixer, keukenmachine of blender
Ingrediënten
- 40 gram havermout
- 1 ei
- 1/2 banaan
- 65 ml (amandel-, soja-)melk
- 1 appel
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl kaneel
- Poedersuiker
- Bakboter
Bereidingswijze
- Doe de havermout, samen met de banaan, het ei, de melk, de bakpoeder en 1 tl kaneel in een keukenmachine of blender en mix het fijn. Maak je gebruik van een staafmixer, maal het dan hiermee fijn.
- Verwarm je poffertjespan op laag vuur en smeer alle ‘kuiltjes’ van de poffertjespan in met de bakboter. Giet voorzichtig je mengsel in de kuiltjes en bak ze 2 à 3 minuten aan beide kanten. Als je ziet dat er bovenop de poffertjes belletjes ontstaan, dan kun je de poffertjes voorzichtig omdraaien. Dit kun je doen door er met een vork in te prikken, of door met je vork onder de poffertjes te schuiven en ze om te draaien. Gebruik je een normale koekenpan, maak dan van het beslag mini pannenkoekjes. Bak ze ook in 2 à 3 minuten aan beide kanten mooi bruin.
- Schil in de tussentijd de appel en snijd in dunne plakjes. Bak de appel samen met 1 tl kaneel in een droge koekenpan, voor circa 3 à 4 minuten.
- Als je poffertjes aan beide kanten mooi bruin zijn stapel je ze op een bord en serveer je ze met het gebakken appeltje ernaast. Bestrooi de poffertjes met zoveel poedersuiker als je wilt.
Tip: meer zin in gezonde pannenkoeken? Bekijk dan eens dit recept.