Gezond bananenbrood met fruitcompote

Gezond bananenbrood met fruitcompote
Ontbijt – ⏱ 10 min + 40-50 min oventijd – 🍴 10-12 plakjes

Ik had weer wat rijpe bananen liggen en ik vond het zonde om ze weg te gooien. Ook had ik nog overheerlijke fruitcompote staan en amandelmeel liggen, dus ik besloot om dit overheerlijk gezond bananenbrood met fruitcompote te maken. In slechts 10 minuten maak je dit brood, dan hoef je het alleen nog maar even in de oven af te bakken. Lekker om te serveren met amandelpasta of wat gesmolten pure chocolade. Maar ook zonder topping is dit gezond bananenbrood met fruitcompote al rijk van smaak!

Benodigdheden
  • Cakeblik
  • Bakpapier
Ingrediënten
  • 3 (over)rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 200 gram amandelmeel
  • 4 el fruitcompote (mango, appel en abrikoos)
  • 1 appel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el honing
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 tl kaneel + beetje extra
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed je cakeblik met het bakpapier.
  • Prak de bananen helemaal fijn met een vork en voeg de eieren toe. Kluts die erdoorheen. Doe dan de fruitcompote, het amandelmeel, de honing, de kaneel, het bakpoeder en de witte wijnazijn erbij en meng alles nogmaals goed door elkaar.
  • Verdeel het beslag over de het cakeblik en strijk even glad.
  • Schil nu de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in vieren en vervolgens in plakjes. Verdeel de plakjes appel over de cakeblik en garneer met nog een beetje kaneel.
  • Zet het gezond bananenbrood met fruitcompote in het midden van de oven. Bak het bananenbrood in circa 40 tot 50 minuten goudbruin en gaar. Dit is afhankelijk van de grootte van je cakeblik.
  • Haal het bananenbrood uit de oven en zodra het kan uit het cakeblik. Laat afkoelen en snijd in plakken.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor nog meer gezonde tussendoortjes!