Oostenrijkse week

Oostenrijkse week

Vanwege corona kon ik dit jaar helaas niet op wintersport. Dit bracht mij op het idee om wintersport een beetje hierheen te halen. Dit deed ik door een Oostenrijkse week te organiseren. Tijdens deze week, heb ik zeven overheerlijke Oostenrijkse recepten gedeeld, die je thuis kunt maken! Om alle ingrediënten nog even op een rijtje te zetten, vind je hieronder alle 7 de recepten in een handig overzicht.

Zo vind je in dit lijstje zowel hoofdgerechten, als ook nagerechten, taart en een heerlijk notenbrood. Veel van deze recepten kun je eten op de piste. Omdat deze recepten vaak enorm populair zijn, is het eigenlijk jammer om ze alleen in Oostenrijk te eten. Want hoe lekker is het om je even in Oostenrijk te wanen met een heerlijke zelfgemaakte kaiserschmarrn en daarna een stukje apfelstrudl met zelfgemaakte vanillesaus. Ben je niet zo’n zoetekauw? Dan kun je kiezen voor een simpele en snelle Tiroler Gröstl of een zelfgemaakte Wienerschnitzel.

Ben jij niet zo’n wintersporter? Geen probleem! Je hoeft echt niet van wintersport te houden om van deze gerechten te kunnen genieten. Laat je verrassen en inspireren door de Oostenrijkse keuken.

Tiroler Gröstl
1 – TIROLER GRÖSTL
HOOFDGERECHT

De Tiroler Gröstl, een heerlijk en snel hoofdgerecht op basis van aardappelschijfjes, spekjes en ui. Lekker met een gebakken eitje erop!

Käsespätzle met gebakken ui
2. KÄSESPÄTZLE MET GEBAKKEN UI
HOOFDGERECHT

Dit hoofdgerecht maak je op basis van zelfgemaakte spätzle (een pastasoort) gemengd met Gruyère. Lekker met gebakken uitjes erop.

Nusszopf met hazelnoten
3. NUSSZOPF MET HAZELNOTEN
BROOD

Dit heerlijke Oostenrijkse notenbrood maak je van lichtgezoet brood gevuld met een vulling van hazelnoten, suiker en een beetje rum.

Wienerschnitzel
4. WIENERSCHNITZEL
HOOFDGERECHT

Deze Oostenrijkse klassieker, een Wienerschnitzel, mag natuurlijk niet ontbreken in de Oostenrijkse week. Heerlijk met wat frietjes erbij!

Kaiserschmarrn met appelmoes
5. KAISERSCHMARRN MET APPELMOES
LUNCH

Kaiserschmarrn met appelmoes, iets wat veel wordt gegeten tussen het skiën door. Lekker luchtige stukjes pannenkoek met poedersuiker en appelmoes.

Sachertorte
6. SACHERTORTE
TAART

Sachertorte is een traditionele chocoladetaart uit Wenen. Deze taart bestaat uit twee lagen chocoladecake gevuld met abrikozenjam en overgoten met chocoladeglazuur.

Apfelstrudl met vanillesaus
7. APFELSTRUDL MET VANILLESAUS
NAGERECHT

Last but not least… een apfelstrudl met vanillesaus gemaakt van zelfgemaakt deeg. Heerlijk gevuld met appel, rozijnen en suiker. Serveer de strudl met wat vanillesaus erbij!