Aardappelsalade met ei
Aardappelsalade met ei, een heerlijk bijgerecht die je perfect kunt serveren bij bijvoorbeeld een barbecue. Deze aardappel-ei salade heb ik gemaakt op basis van voorgekookte stamppot aardappelen. Hierdoor kon ik de bereidingstijd inkorten. Met 10 minuten koken, waren de aardappelen namelijk al goed genoeg voor de salade met aardappelen. Bovendien, hoeven deze aardappelen ook niet te worden geschild, ideaal toch? Deze salade is lekker romig door de combinatie van mayonaise en fritessaus ligt. Heerlijk!
Aardappelsalade met ei bereiden
Kook eerst de aardappelen en de eieren. Giet de aardappelen af en snijd in blokjes. Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd vervolgens ook in stukjes. Snipper de rode ui en meng met de aardappelen en de ei. Maak de saus door de mayonaise, de fritessaus, de mosterd en de azijn te mengen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Meng de saus met de aardappelen, eieren en rode ui en zet voor minimaal 30 minuten in de koelkast. De salade wordt dan lekker koud. Hoe kouder, hoe lekkerder!
Aardappelsalade met ei
Ingrediënten
- 600 gram voorgekookte aardappelen (bijv. stamppot aardappelen)
- 3 eieren
- 2 el mayonaise
- 2 el light fritessaus
- 2 tl mosterd
- 1 kleine roe ui
- 1 tl natuurazijn
- 1 tl kerriepoeder
- zout&peper
Bereidingswijze
- Kook de voorgekookte aardappelen gedurende 10 minuten. Kook ook de eieren 8 minuten.
- Giet de aardappelen af en snijd in kleine blokjes. Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd vervolgens ook de eieren in stukjes. Snipper de rode ui.
- Meng mayonaise met de fritessaus, de mosterd en de azijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de aardappelen met de ei, de rode ui en de saus. Zet de aardappelsalade met ei nu minimaal 30 minuten in de koelkast om af te koelen.