Spaanse tortilla

Spaanse tortilla

Zin om in de Spaanse sferen te komen, maak dan deze heerlijke Spaanse tortilla. Als je wel eens tapas hebt gegeten, dan ben je vast al eens een Spaanse tortilla tegengekomen op de menukaart. Dit gerecht is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk te maken! Een aardappel tortilla is eigenlijk een dikke omelet met aardappelen, gebakken in olijfolie. Je hebt dan ook niet veel ingrediënten nodig! Perfect om te serveren bij een tapas avondje, maar je kunt het ook prima als hoofdgerecht serveren met wat groenten erbij.

Vegetarische Spaanse tortilla bereiden

Voor deze tortilla heb je slechts 7 ingrediënten nodig. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en voeg hieraan de aardappelen toe. Zet de pan op middelmatig vuur met de deksel op de pan. Schep regelmatig om. Snipper in de tussentijd de ui en voeg deze direct toe aan de aardappelen en bak mee. Als de aardappelen 15 minuten in de pan hebben gezeten kluts je in een grote mengkom de eieren met een scheutje melk. Breng het geheel op smaak met zout en peper en voeg hieraan de aardappelschijfjes en de ui toe. Meng alles goed door elkaar.

Maak de pan even schoon met wat keukenpapier en verwarm weer een scheutje olijfolie in de pan. Voeg de aardappelen toe aan de pan en bak circa 7 minuten met de deksel op de pan. Als de bovenkant droog is leg je er voorzichtig en rond bord op. Keer de pan om, zodat de tortilla op het bord komt te liggen. Schuif nu voorzichtig de tortilla weer terug in de pan. Bak nu de andere kant van de tortilla in circa 7 minuten weer goudbruin en gaar. Snijd de tortilla in punten en garneer eventueel met wat peterselie. Ook lekker om koud te eten.

Spaanse tortilla

Spaanse tortilla

Zin om in de Spaanse sferen te komen, maak dan deze heerlijke Spaanse tortilla.
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 3 eieren
  • 1 middelgrote ui
  • Scheutje melk
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
  • Peterselie optioneel

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Zet een koekenpan op laag vuur en voeg daaraan een scheut olijfolie toe. Voeg de aardappelschijfjes toe en gaar ze op laag vuur.
  • Snipper intussen de ui en voeg dit toe aan de aardappelen. Laat het geheel 15 minuten zachtjes garen. Schep tussendoor regelmatig om!
  • Klop na 15 minuten de eieren samen met een scheutje melk in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper. Ben hier niet te zuinig mee. Voeg de aardappelen toe aan het ei-mengsel en schep het geheel goed door elkaar.
  • Maak de pan waarin je de aardappelen hebt gegaard even schoon met behulp van een keukenpapiertje en zet dan de pan weer terug op laag vuur. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en voeg dan het aardappel-ei mengsel toe.
  • Bak de Spaanse Tortilla ongeveer 7 minuten met de deksel op de pan. Je kunt de Tortilla omdraaien met behulp van een deksel of een bord als de bovenkant van de tortilla gestold is en de onderkant van de tortilla mooi bruin. Bak de Tortilla aan de andere kant ook nog 5 minuten.
  • Snijd intussen een handje peterselie fijn en bestrooi de Spaanse tortilla ermee!