Spaanse tortilla

Spaanse tortilla
Hoofdgerecht – ? 30 min – ? 2 personen

Zin om in de Spaanse sferen te komen, maak dan deze heerlijke Spaanse tortilla. Als je wel eens tapas hebt gegeten, dan ben je vast al eens een Spaanse tortilla tegengekomen op de menukaart. Dit gerecht is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk te maken! Een Spaanse tortilla is een dikke omelet met aardappelen, gebakken in olijfolie. Je hebt dan ook niet veel ingrediënten nodig! Perfect om te serveren bij een tapas avondje, maar je kunt het ook prima als hoofdgerecht serveren met wat groenten erbij.

Ingrediënten
  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 3 eieren
  • 1 middelgrote ui
  • Scheutje melk
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
  • Peterselie (optioneel)
Bereidingswijze
  • Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Zet een koekenpan op laag vuur en voeg daaraan een scheut olijfolie toe. Voeg de aardappelschijfjes toe en gaar ze op laag vuur.
  • Snipper intussen de ui en voeg dit toe aan de aardappelen. Laat het geheel 15 minuten zachtjes garen. Schep tussendoor regelmatig om!
  • Klop na 15 minuten de eieren samen met een scheutje melk in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper. Ben hier niet te zuinig mee. Voeg de aardappelen toe aan het ei-mengsel en schep het geheel goed door elkaar.
  • Maak de pan waarin je de aardappelen hebt gegaard even schoon met behulp van een keukenpapiertje en zet dan de pan weer terug op laag vuur. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en voeg dan het aardappel-ei mengsel toe.
  • Bak de Spaanse Tortilla ongeveer 7 minuten met de deksel op de pan. Je kunt de Tortilla omdraaien met behulp van een deksel of een bord als de bovenkant van de tortilla gestold is en de onderkant van de tortilla mooi bruin. Bak de Tortilla aan de andere kant ook nog 5 minuten.
  • Snijd intussen een handje peterselie fijn en bestrooi de Spaanse tortilla ermee!

Kijk hier voor meer Tapas recepten!