Geroosterde hele bloemkool
Bijgerecht – ? 10 min + 40-50 min oventijd – ? 4-6 personen
Bloemkool is een van mijn favoriete groenten, omdat je er alle kanten mee op kunt. Zo is bloemkool ook heerlijk als bijgerecht. Je kunt het gewoon serveren als bloemkoolroosjes, maar je kunt ook een hele bloemkool roosteren in de oven. De geroosterde hele bloemkool smeer je van tevoren in met yoghurt en veel verschillende kruiden, waardoor het erg lekker smaakt. Heerlijk om te combineren met zelfgemaakte aardappelgratin en een stukje biefstuk of gehaktbal.
Benodigdheden
- Bakpapier
- Mengkom
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool
- 180 ml halfvolle yoghurt
- 1 limoen
- 2 el paprikapoeder
- 1 el komijn
- 1 el kurkuma
- 1 el knoflookpoeder
- 1 tl chilipoeder
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de groene stengels van de bloemkool en was de bloemkool erg goed.
- Doe alle kruiden samen met de yoghurt en de rasp van de limoen in de mengkom en meng goed door elkaar met een lepel. Voeg naar smaak zout en peper toe. Eventueel kun je ook wat sap van de limoen toevoegen als je dit lekker vindt.
- Leg de bovenkant van de bloemkool in de mengkom en wrijf ook de rest van de bloemkool in met het yoghurtmengsel. Zorg ervoor dat je het mengsel er goed in masseert.
- Zodra het mengsel goed over de bloemkool is verdeeld, zet je de bloemkool met de roosjes naar boven op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Zet de bloemkool in het midden van de oven en bak hem gaar in 40 tot 50 minuten (afhankelijk van de grootte van de bloemkool). De bloemkool is goed als deze wat donkerder gekleurd is en als de binnenkant zacht is als je in de bloemkool prikt.