Sushi torentjes met zalm en avocado
Hoofdgerecht – ? 35 minuten + 1 uur wachten – ? 2-3 personen
Ben je een echte sushi liefhebber, maar geen zin om sushi rolletjes te maken? Dan zijn deze sushi torentjes met zalm en avocado iets voor jou! Dit kost namelijk helemaal niet veel moeite om te maken. Met behulp van een uitsteekring heb je deze torentjes namelijk zo gemaakt. Dit gerecht is voldoende voor 3 torentjes en kun je dan serveren als bijgerecht. Wil je het serveren als hoofdgerecht? Dan kun je 2 torentjes maken en de rest van de ingrediënten die je overhoudt met elkaar mengen en erbij serveren.
Benodigheden
- Uitsteekring
Ingrediënten
- 125 gram sushi rijst
- 1 avocado
- 125 gram warmgerookte zalm (stuk)
- 1 komkommer
- 2 el witte wijnazijn
- 2 tl kristalsuiker
- 1/4 rode peper
- Sojasaus
Bereidingswijze
- Bereid de sushi rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat vervolgens een uurtje afkoelen.
- Maak na een uurtje de zoetzure komkommer. Meng hiervoor de witte wijnazijn met de kristalsuiker. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd in kleine stukjes. Voeg toe aan de dressing. Maak van de komkommer slierten. Schil hiervoor eerst de komkommer met de kaasschijf. Maak vervolgens slierten komkommer door te raspen tot aan het vruchtvlees. Het vruchtvlees mag vervolgens weg worden gegooid.
- Voeg de slierten toe aan de dressing en zet even opzij.
- Snijd de avocado in stukjes, evenals de warmgerookte zalm.
- Bouw de torentjes op door eerst een laagje rijst in de ring te doen, dan een laagje avocado, dan weer een laagje rijst en tot slot een laagje zalm.
- Herhaal dit ook voor de andere torentjes.
- Leg de komkommer slierten eromheen en serveer met wat sojasaus erbij.
- Geniet van je sushi torentjes met zalm en avocado.
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!