Zelfgemaakte gehaktballetjes

Zelfgemaakte gehaktballetjes
Borrelhapjes – ? 25 min – ? 25-30 stuks

Normaal gesproken maak ik geen gebruik van pakjes of zakjes om eten te maken. Voor dit recept van zelfgemaakte gehaktballetjes maak ik een uitzondering. Vroeger maakte mijn moeder deze gehaktballetjes volgens dit recept en iedere keer als ik ze nu maak, maak ik er iedereen blij mee. Het recept is erg simpel, maar je maakt er wel heerlijke gehaktballetjes mee. Je kunt ze serveren als borrelhapje, maar het is ook erg lekker in een pastasaus.

Ingrediënten
  • 500 gram half-om-halfgehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1/2 zakje nasikruiden
  • Zout&peper
  • Bakboter
Bereidingswijze
  • Breek het ei en kluts het samen met het paneelmeel en de nasikruiden. Hierdoor ontstaat een iets dikker papje. Voeg nu het half-om-halfgehakt toe en meng het goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper. In de nasikruiden zit al wel veel zout, dus zelf voeg ik dat niet meer toe.
  • Draai nu van het gehakt gehaktballetjes naar de grootte die jij graag wilt maken.
  • Verwarm een pan op middelmatig vuur en verwarm er voldoende boter in. Bak nu de gehaktballetjes rondom goudbruin in circa 5-6 minuten. Zodra dit is gebeurd voeg je er een klein glaasje water aan toe (ter grootte van een espressokopje) en doe je een deksel op de pan. Nu gaar je de gehaktballetjes nog circa 5 minuutjes verder.
  • Leg eventueel een keukenpapiertje op een bord en leg hierop de gehaktballetjes. Op die manier wordt overtollig vet van de gehaktballetjes nog opgenomen.
  • De zelfgemaakte gehaktballetjes kun je (lauw)warm of koud serveren.

Zin in een luxer borrelhapje? Probeer dan eens deze spinazie-ricotta bladerdeegrondjes.