Aardappelschotel met kip en cheddar
Hoofdgerecht – ? 20 min + 40 min oven – ? 2 personen
Met deze aardappelschotel met kip en cheddar kun je veel mensen blij maken. Deze maaltijd heeft niet veel ingrediënten en is eigenlijk heel eenvoudig om te maken. Je moet alleen wat tijd hebben, want het moet een tijdje in de oven staan. Dit biedt je wel de kans om in de tussentijd iets anders te doen. De combinatie van kip met aardappel en rode ui is al erg lekker, maar de cheddar maakt het helemaal af. Snel aan de slag!
Benodigdheden
- Bakpapier
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 1 grote kipfilet
- 1 winterpeen
- 4 plakjes cheddar of 75 gram geraspte cheddar
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1 el zonnebloemolie
- Olijfolie
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Meng met de zonnebloemolie en bestrooi met het paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Bak de aardappelen in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin.
- Snijd in de tussentijd de paprika in stukje, snipper de rode ui en snijd ook de kipfilet in stukjes. Schil de winterpeen en snijd in halve maantjes.
- Zet een pannetje water op het vuur en kook de winterpeen 5 minuten.
- Bak in de tussentijd de kipfilet in circa 5 tot 7 minuten goudbruin en gaar in een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Haal de aardappelen uit de oven en meng met de paprika, de winterpeen, de ui en de kipfilet.
- Vet een ovenschotel lichtjes in en verdeel hierover het aardappelmengsel.
- Als je gebruik maakt van cheddarplakjes, snijd deze dan in stukjes en verdeel over de ovenschotel.
- Zet de ovenschotel nu nog voor 15 minuutjes in de oven.
- Verdeel de aardappelschotel met kip en cheddar over twee borden.
- Smakelijk eten!
Kijk hier voor meer ovenschotels!