Auberginelasagne met ricotta

Auberginelasagne met ricotta
Hoofdgerecht – ? 30 min + 20 min oven – ? 2-3 personen

Deze keer geen lasagne met lasagnebladen, maar met “bladen” van aubergine. Deze auberginelasagne met ricotta is verder gevuld met gehakt en spinazie. Er komt dus verder geen pasta aan te pas. Van tevoren grill je de aubergine even in een pan, zodat ze wat zachter van structuur worden. Hierna is de aubergine perfect te gebruiken als lasagnebladen. In plaats van bechamelsaus, gebruik je bij deze lasagne ricotta en wat geraspte kaas. Dit zorgt voor een heerlijke romige lasagne! In dit gerecht gaat heel veel groenten, maar liefst 450 gram spinazie, 2 aubergines en 750 ml passata.

Benodigdheden
  • Ovenschaal
Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 250 gram ricotta
  • 450 gram spinazie
  • 200 gram rundergehakt
  • 750 ml passata
  • Handje geraspte kaas
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm dan de oven voor op 200°C en vet de ovenschaal lichtjes in.
  • Snipper de ui en pel de knoflookteentjes. Snijd de aubergine in dunne plakjes en breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een grillpan op hoog vuur. Grill de aubergineplakjes in circa 2 minuten per kant goudbruin. Leg ze dan op een bord en zet even opzij.
  • Verwarm in een andere pan een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui aan. Pers ook direct beide knoflookteentjes boven de pan uit. Voeg na 2 minuten het gehakt toe en rul dit in circa 5 minuten. Scheur dan de spinazie grof boven de pan en laat slinken. Doe dan de Italiaanse kruiden en het paprikapoeder erbij en voeg de passata toe. Laat de saus even 5 minuutjes pruttelen op laag vuur.
  • Roer in de tussentijd de ricotta even los, zodat het wat gladder van structuur wordt.
  • Verdeel 1/3 van de saus over de bodem van de ovenschaal en verdeel hierover de helft van de aubergineplakken. Schep hierop weer 1/3 van de saus gevolgd door de rest van de aubergine. Verdeel hierover het laatste beetje van de saus. Schep hierop de ricotta en meng lichtjes met de saus. Bestrooi de auberginelasagne met ricotta met de geraspte kaas en plaats in de oven. Bak de ovenschotel in het midden van de oven goudbruin en gaar in circa 20 minuten.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer ovenschotels!