Bami goreng

Bami goreng
Hoofdgerecht -⏱️25 min -🍴3 personen

Ik denk dat iedereen bami goreng wel kent. Je kunt voor dit gerecht een pakje kopen in de winkel, maar je kunt het eigenlijk heel eenvoudig zelf maken. De meeste kruiden heeft iedereen wel in huis staan namelijk. Het is lekker om bami goreng te serveren met een gebakken eitje of omeletje en satésaus. Ook kroepoek mag natuurlijk niet ontbreken!

Ingrediënten
  • 300 gram mienestjes
  • 300 gram kipfiletblokjes
  • 450 gram nasi- en bamigroenten
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 3 el ketjap
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 tl trassi
  • 2 tl komijn
  • 1 tl sambal
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • Kroepoek (optioneel)
  • Satésaus (optioneel)
  • Gebakken eitje/omelet (optioneel)
Bereidingswijze
  • Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak intussen de kipfilet in een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur in circa 7 minuten goudbruin en gaar.
  • Snipper intussen de ui en verwijder de zaadlijsten van de peper uit het groentepakket fijn en snijd vervolgens fijn. Verwijder ook de zaadlijsten van de paprika en snijd vervolgens in blokjes.
  • Als de kip goudbruin kleurt voeg je de ui toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan de paprika samen met de groentemix toe en bak 5 minuten mee. Dan mogen alle kruiden erbij en meng het geheel dan goed door elkaar. Bak het geheel op laag vuur nog even 2 minuten.
  • Giet de mie af en voeg dit toe aan de kip en groenten. Meng alles goed door elkaar.
  • Voeg dan de ketjap toe en meng het geheel nogmaals goed door elkaar. Bak nog even 1 minuut op laag vuur en schep dan de bami goreng in een diep bord.
  • Serveer met een eitje, kroepoek en satésaus.
  • Smakelijk eten!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!