Traybake met zoete aardappel en ovengroenten

Traybake met zoete aardappel en ovengroenten
Hoofdgerecht – ? 15 min + 30 min in de oven – ? 4 personen

Daar is ie weer, een lekker traybake recept! Deze keer een traybake met zoete aardappel en ovengroenten. Daarnaast ligt er ook nog een kipworstje bij, voor degenen die graag kip eten. Ben je vegetarisch, dan kun je dit eenvoudig weglaten! Een traybake is super makkelijk, want je doet alles op een ovenplaat en schuift het de oven in. Na een tijdje is je eten klaar en kun je gaan genieten!

Ingrediënten
  • 4 kipworstjes (voorgegaard)
  • 2 grote zoete aardappels
  • 1 broccoli
  • 2 paprika’s
  • 1 rode ui
  • Zout&Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Was de zoete aardappels en boen goed schoon. Snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm.
  • Snijd één paprika in reepjes en de andere paprika in grove stukken. Snijd ook de roosjes van de broccoli en doe de steel weg. Als je het lekker vindt, kun je de steel ook in blokjes snijden en meebakken. Pel de ui en snijd deze ook in grove stukken.
  • Verdeel de zoete aardappel samen met de broccoli, de paprika en de rode ui over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi naar smaak met zout en peper.
  • Zet de ovenplaat voor 10 minuten in het midden van de oven.
  • Haal na de 10 minuten de ovenplaat uit de oven en leg de kipworstjes erbij. Bak het geheel in het midden van de oven in circa 15 tot 20 minuten gaar.
  • Verdeel de traybake met zoete aardappel en ovengroenten over de borden en geniet ervan!

Kijk hier voor meer ovenschotels!