Zalm met ovengroenten en pesto

Zalm met ovengroenten en pesto
Hoofdgerecht -⏱️15 min + 25 min in de oven -🍴2 personen

Zalm uit de oven is niet alleen heel erg lekker, maar het is ook nog eens eenvoudig te bereiden. Zo kost dit recept voor zalm met ovengroenten en pesto je slechts 15 minuten bereidingstijd, daarna hoeft het alleen nog eventjes de oven in. Het voordeel van zalm uit de oven is, dat de zalm niet zo snel droog wordt. Deze zalm met ovengroenten en pesto bereid je in een ovenschaal. Je maakt een bodem van courgette, tomaat en paprika met pesto en daarop leg je de zalmfilet. Het is erg lekker om dit gerecht te serveren met aardappeltjes.

Ingrediënten
  • 2 verse zalmfilet
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 3 tomaten
  • 1 el pesto
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie
  • Snijd de courgette en de tomaten in plakjes van circa 0,5 cm dik. Leg de courgette op het bakpapier. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in reepjes. Leg de paprika bij de courgette op de bakplaat. Besprenkel de courgette en paprika met wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Plaats de courgette en de paprika in de oven en bak gedurende 10 tot 15 minuten, totdat de courgette lichtbruin kleurt.
  • Haal de courgette en paprika uit de oven als deze klaar zijn. Leg de courgette en tomaat dakpansgewijs om en om in de ovenschaal en leg hierop de paprika. Verdeel hier gelijkmatig de pesto over en leg de zalmfilet erop. Breng de zalm op smaak met zout en peper.
  • Plaats de ovenschaal nu nog 10 tot 15 minuten terug in de oven, totdat de zalm gaar is.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer vis gerechten!