Big Mac salade

Big Mac salade

Deze Big Mac salade is super lekker en heb ik gemaakt met de Big Mac in mijn achterhoofd. Zo af en toe vind ik het erg lekker om naar de McDonald’s te gaan. En ik denk dat ik niet de enige ben. Omdat dit niet de meest gezonde keuze is om iedere dag naartoe te gaan, had ik zin om een variatie te maken die je thuis eenvoudig kunt maken. Deze salade is natuurlijk niet precies hetzelfde, maar wel super lekker! Deze salade is gevuld met verschillende soorten groenten: sla, tomaatjes, komkommer en augurk. Daarbij gaat een heerlijke saus die ook geïnspireerd is op de Big Mac saus. Tot slot voeg je nog gehakt toe met gesmolten cheddar en zo heb je een goed vullende salade. Deze salade kun je eventueel nog serveren met (zoete aardappel) frietjes of brood.

Salade recepten

Naast deze Big Mac Salade heb ik nog veel meer salade recepten op deze website staan. Deze variëren van salades voor de lunch tot aan maaltijdsalades. Ook pastasalades zijn bij mij favoriet. Zeker in de zomer vind ik een koude pastasalade heerlijk! Neem hieronder een kijkje bij overheerlijke salades recepten:

Big Mac salade

Big Mac Salade

Een heerlijke salade waarbij ik ben geïnspireerd door de Big Mac. De salade is gevuld met verschillende groenten, gehakt en gesmolten cheddar. En niet te vergeten, een zelfgemaakte variatie op de Big Mac saus.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de salade

  • 300 gram ijsbergsla
  • 200 gram rundergehakt
  • 1/2 komkommer
  • 200 gram cherrytomaten
  • 50 gram augurk
  • 2 plakjes cheddar

Voor de saus

  • 1 el mayonaise
  • 1 el kwark
  • 1,5 tl mosterd
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 1 el augurkblokjes
  • 1 tl suiker
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 el ketchup
  • 1/2 rode ui (klein)
  • zout

Bereidingswijze

Maken van de saus

  • We starten met het maken van de saus. Snijd hiervoor de halve rode ui heel fijn. Meng alle ingrediënten met elkaar en breng de saus op smaak met wat zout. Zet de saus tot gebruik even in de koelkast.

Maken van de salade

  • Snijd de tomaatjes doormidden en de komkommer en de augurk in blokjes. Verdeel de sla over 2 borden en verdeel hierover de tomaatjes, komkommer en augurk.
  • Bak nu het gehakt in de pan gedurende 5 tot 7 minuten, totdat het gaar is. Leg dan de plakjes kaas bovenop het gehakt en doe de deksel op de pan. Draai het vuur laag en laat het geheel nu nog 2 minuten bakken, totdat de kaas is gesmolten.
  • Verdeel in de tussentijd de saus over de salade en schep hierop het gehakt met de kaas.
  • Geniet ervan!