Kip cashew met rijst

Kip cashew met rijst

Kip met cashewnoten, een heerlijke combinatie, zeker in deze kip cashew met rijst. Dit is een heel gemakkelijk recept om te maken en staat in 25 minuten op tafel. Ik heb ervoor gekozen om de kip cashew met sperziebonen te combineren, maar je kunt er ook voor kiezen om een andere groente erbij te serveren, zoals broccoli. Net wat jij lekker vindt! In dit gerecht heb ik gekozen voor chilipoeder, maar wil je het nog wat pittiger maken, dan kun je er ook voor kiezen om een rode chilipeper te gebruiken. Je kunt dan zelf naar smaak dit toevoegen (zo kun je zelf bepalen hoe pittig je het gerecht wilt maken).

Bereiding kip cashew met rijst

Hoe maak je kip cashew? Zoals ik hiervoor al beschreef, is dat niet moeilijk! Allereerst snijd je de kip in blokjes. Ik maakte gebruik van kipdijfilet, maar je kunt ook prima gewone kipfilet gebruiken. Dit bak je samen met de ui, knoflookpoeder en het chilipoeder en vervolgens voeg je de ingrediënten voor de saus toe samen met de cashewnoten. Door het even zachtjes te laten pruttelen, gaan de cashewnoten een beetje plakken. Vervolgens kun je de kip cashew serveren met de rijst en de boontjes die je ook hebt bereid. Lees hieronder meer over de bereiding van het gerecht.

Kip cashew met rijst

Kip cashew met rijst

Een heerlijk hoofdgerecht van rijst met kip, cashewnoten, boontjes en een heerlijke saus.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kipdijfilets
  • 150 gram rijst
  • 500 gram sperziebonen
  • 50 gram cashewnoten
  • 1 ui
  • 2 bosuitjes
  • 1 el oestersaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 1/2 el basterdsuiker
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Snipper de ui. Pel het knoflookteentje en snijd (of pers) fijn. De kipdijfilet mag in blokjes worden. Snijd de uiteindes van de sperziebonen en snijd eventueel grote sperziebonen doormidden. Snijd van ieder bosuitje 2/3 van de bosui in grote stukken van circa 2 cm groot en de rest van de bosuitjes in kleine ringetjes. Houd de kleine ringetjes even apart.
  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook ook de sperziebonen gaar in een pan met kokend water in circa 6 tot 8 minuten.
  • Verwarm de zonnebloemolie in een wokpan en bak hierin de kipdijfilet gaar in circa 5 minuten. Zodra de kipdijfilet goudbruin kleurt voeg je de ui, de grote stukken bosui, de knoflook en de chilipeper toe. Bak 2 minuten mee.
  • Dan mogen de suiker, de sojasaus, de vissaus, oestersaus en de cashewnoten erbij. Meng alles goed door elkaar en en zet het vuur lager. Laat het geheel nu nog 5 tot 10 minuten zachtjes pruttelen totdat de cashewnoten gaan plakken.
  • Giet de rijst en de sperziebonen af en verdeel over twee borden. Schep de kip met cashewnoten erbij en garneer met de bosui ringetjes.
  • Geniet ervan!