Kabeljauw met geroosterde paprika pesto

Kabeljauw met geroosterde paprika pesto
Hoofdgerecht -⏱️45 min -?3 personen

Deze keer wordt een klassieke pasta pesto veranderd naar een pastagerecht met een rode pesto met kabeljauw. Dit gerecht van kabeljauw met geroosterde paprika pesto is super smaakvol! De groenten zitten al verstopt in de paprika pesto, want daar gaan 2 rode paprika’s in. Deze paprika’s rooster je eerst in de oven, wat ervoor zorgt dat ze extra zoet worden. De pesto is lekker dik van structuur, waardoor het ook meteen de pastasaus is, ideaal!

Benodigdheden
  • Afsluitbaar diepvrieszakje
  • Bakpapier
  • Blender/Hakmolen/Staafmixer
  • Handrasp
  • Ovenschaal
Ingrediënten
  • 3 kabeljauwfilets
  • 225 gram (volkoren) vlinderpasta
  • 2 rode paprika’s
  • 50 gram Grana Padano + 20 gram extra
  • 25 gram amandelen
  • 1 citroen
  • 1 knoflookteentje
  • 2 tl dragon
  • 1 el olijfolie + extra om te besmeren
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Bekleed de bakplaat met een bakpapiertje en snijd de paprika’s doormidden. Verwijder de zaadlijsten en het steeltje. Leg de paprika’s met de bolle kant naar boven op de bakplaat en besmeer ze met een beetje olijfolie en bestrooi ze met zout. Rooster de paprika’s 20 minuten in de oven zodat ze zwart blakeren. Is dit na 20 minuten nog niet het geval, laat ze dan nog 5 minuten extra in de oven. Haal de bakplaat vervolgens uit de oven en doe de paprika’s voor 10 minuten in het afsluitbare diepvrieszakje. Dit zorgt er straks voor dat je het velletje gemakkelijk van de paprika’s af kunt halen.
  • Verlaag intussen de oven naar 180°C. Leg de kabeljauw in een ingevette ovenschaal en breng op smaak met wat peper en zout. Zet de kabeljauw voor 14 minuten in de oven (als de verpakking van jouw vis anders aangeeft, houd je dit aan).
  • Kook intussen ook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakkingen.
  • Als de paprika’s 10 minuten in het zakje hebben gezeten, verwijder je van alle paprika’s het velletje. Mix de paprika’s samen met de amandelen, de Grana Padano, het sap van de citroen, de olijfolie en de dragon fijn tot een dikke pesto.
  • Tijd om het bord op te maken! Doe de fusilli in een diep bord en leg hierop de kabeljauw. Schep er lekker veel rode pesto op en bestrooi met wat extra geraspte Grana Padano. Nu is je kabeljauw met geroosterde paprika pesto klaar om gegeten te worden.
  • Smakelijk eten!

Kijk hier voor meer vis gerechten.