Broodje met kipgehaktballetjes
Hoofdgerecht – ? 25 min – ? 2 personen
Dit broodje met kipgehaktballetjes is wat mij betreft echt ideaal comfortfood voor in het weekend. Toch is het lang niet zo ongezond als ander comfortfood. Want in dit gerecht zit nog best veel groenten en je maakt de gehaktballetjes van kipgehakt in plaats van rundergehakt. Voor wat extra smaak heb ik nog geraspte kaas toegevoegd. Kaas is namelijk altijd goed als je het mij vraagt. Nog een voordeel van kipgehakt is, dat het goed blijft plakken. Dat is ideaal als je er gehaktballetjes van wilt draaien.
Ingrediënten
- 4 witte zachte broodjes
- 300 gram kipgehakt
- 500 ml passata
- 100 gram babyspinazie
- 1/2 rode paprika
- 1 el tomatenketchup
- 4 handjes geraspte kaas
- 1 ui
- 2 tl komijnzaad
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- Bakboter
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes.
- Meng het kipgehakt met de tomatenketchup en breng op smaak met zout en peper. Rol 12 balletjes van het kipgehakt.
- Verwarm een pan op middelmatig vuur en voeg hieraan wat bakboter toe. Bak de kipgehaktballetjes in circa 6 minuten rondom goudbruin. Voeg dan een scheut water toe (circa een espressoglas) en doe dan de deksel op de pan. Laat de kipgehaktballetjes nu verder garen. Schep regelmatig even om.
- Fruit in de tussentijd in een andere pan op middelhoog vuur een uitje aan in een beetje olijfolie. Voeg na 2 minuten alle kruiden toe en bak 1 minuut mee. Doe dan de paprika erbij en bak 3 minuten mee. Schenk dan de passata erbij en scheur de spinazie grof boven de pan. Laat de spinazie slinken in de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Zodra de kipgehaktballetjes gaar zijn, voeg je ze toe aan de tomatensaus. Meng de balletjes goed met de saus.
- Snijd de broodjes open en schep per broodje 3 balletjes erop samen met wat tomatensaus. Garneer met een klein handje kaas per broodje.
- Geniet van je broodje met kipgehaktballetjes!
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!